услуги

Полезни съвети за успешни обяви и сезонни търсения в категория Услуги

Независимо дали предлагаш частни уроци по домовете или ремонтна услуга, в OLX можеш да намериш нови клиенти за всеки бранш и регион в страната, в който предлагаш своята услуга. Ето някои интересни факти за поведението на потенциалните клиенти в категорията, които смятаме, че ще са ти от полза:

  • Средно месечно в категория Услуги има 330 000 търсения
  • 56% от тях са през мобилното приложение, 29% през мобилната версия на сайта и едва 15% от тях – през десктоп.
  • Най-разглежданите обяви са за автоуслуги, детегледачки, ремонти и строителство, автомобили под наем.

Разбира се, при търсенето на услуги сезонността също играе важна роля, като например септември-октомври традиционно се засилва търсенето на услуги за смяна на гумите на автомобилите, ремонти на покриви, уроци за подготовка на учениците, детегледачки със започването на учебната година, масажи, рязане на дърва, превози заради смяна на местожителството, тн. Пролетно време се активизира търсенето на ремонтни услуги, градинарски услуги и озеленяване, автомобили под наем заради предстоящите балове, както и услуги свързани с почистване и провеждане на събития като сватби и други тържества.

В OLX можеш да се информираш за най-популярни търсения сред потребителите по ключови думи по всяко време, което да те насочва за тенденциите в търсенето им в твоята сфера в даден регион в страната. Можеш да се информираш за тях през линка Популярни търсения най-отдолу на заглавната страница на сайта, след което избереш конкретната категория Услуги.

По-долу можеш да получиш някои полезни съвети от кухнята на успешните сделки в категорията, с които се надяваме да ти помогнем да създадеш перфектната обява за дейността ти и да развиеш клиентската си мрежа с помощта на платформата.

Как да привличаш повече аудитория и клиентела от обявата си в Услуги?

  1. Добави поне 1 снимка онагледяваща твоята дейност – oбявите със снимка генерират 3 пъти повече преглеждания от тези без
  2. Опиши обявата си добрe – включи информация за опита ти в конкретния бранш
  3. Посочи препоръки от клиенти – хората са много по-склонни да се доверят на изпълнител, когато има посочена препоръка от клиенти
  4. Свали мобилното приложение на OLX – ще получаваш известия за получени съобщения по обявата ти в реално време
  5. Опитай промо опциите за обявата си. Разбира се, това е изцяло по твой избор, ако решиш да увеличиш до 30 пъти повече преглежданията на дейността ти.

Пожелаваме ти много нови клиенти от ОLX и не забравяй, че винаги можеш да се свържеш с нас, ако имаш нужда от съдействие

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.