Практични начини за освежаване на дома ви

Пролетното почистване не е единственото време за освежаване на дома. То може да се направи винаги, когато забележите, че състоянието на вашия дом не отговаря на очакванията ви.

За да освежите дома си, не е достатъчно само да подредите нещата, но и да му вдъхнете нова енергия и усещане. Лесно е да накарате къщата си да изглежда като съвсем нова с няколко дребни ремонта и свеж слой боя.

Следват няколко прости начина да придадете нов облик на дома си, без да харчите цяло състояние.

1.  Подредете и реорганизирайте

източник: business.nextdoor.com

Най-простият и основен подход за освежаване на дома е да реорганизирате и подредите. По-голямата част от нас разполагат с множество вещи, които просто събират прах.

Помислете дали да не дарите старите си дрехи и обувки. Органайзери, стенни рафтове и други евтини варианти за съхранение са отличен избор, който трябва да обмислите.

Домът ви не само ще изглежда по-добре, но и поставянето на всичко на правилното му място ще направи живота ви много по-лесен. Въпреки това, след като сте направили това, полагайте усилия да поддържате дома си без безпорядък.

2. Изхвърлете стари снимки

изтчник: made-2-make.blogspot.ca

Когато става въпрос за освежаване на дома ви, подмяната на старите изображения е евтин и лесен начин да го направите. Помислете за смяна на снимките в рамките, ако от години гледате едни и същи.

Можете също така да пренаредите изображенията си, за да им намерите ново място в дома си. Ако имате колекция от старинни снимки, които цените и не искате да прибирате в кутия, помислете за закупуване на нови рамки за тях. Ако ги откриете на разпродажба в двора или в магазин за дрипи, те могат да бъдат изключително евтини.

3. Включване на нови цветове

източник: werestoredecks.com

Добавянето на нови цветове в дома ви също може да бъде чудесен начин да му придадете нов, свеж вид. Настоящият стил на жилището ви може лесно да бъде променен, ако не сте доволни от него.

Придайте на апартамента си нов облик със свеж слой боя. Боядисването на пода, тавана, стените и вратите е друга възможност. Всичко зависи от това колко креативни можете да бъдете, а възможностите са неограничени.

Ако ще правите промяна в цвета, имайте предвид, че някои нюанси не се съчетават добре.

4. Естествено и изкуствено осветление

източник: pinimg.com

Смесването на естествена и изкуствена светлина може да освети дома ви. След като сте избрали цветовата схема на дома си, започнете да декорирате с огледала и отразяващи плочки.

Инсталирането на покривен прозорец или по-големи прозорци, в зависимост от бюджета ви, може драстично да преустрои дома ви. Поставете светодиодни източници на светлина на места в дома си, където естествената светлина е недостатъчна, като например коридори или кътчета.

Отлична идея е да закупите димерни превключватели, за да можете да променяте интензивността на светлината в дома си според нуждите си.

5. Заменете килима си

източник: walmart.com

Ако имате нужда от нещо практично, можете да закупите евтини килими за кухнята или банята, подходящи за домашни любимци. Това, че можете да си го позволите, не означава, че трябва да харчите навсякъде.

Възможно е драстично да промените вида на стаята си с нов килим. В един килим има нещо повече от това просто да предпазва пода от надраскване, да държи краката ви на топло или да облекчава умората на краката. Той също така придава на помещението малко текстура и, кой знае, цветен щрих.

Ето защо трябва да се сдобиете с нов килим, който е или в по-светъл и ярък нюанс, или с дизайн, който наистина обожавате. Не е необходимо да похарчите цяло състояние за красив килим. Намерете нещо, което ви харесва, в местните евтини магазини за домашен интериор.

6. Декорации

източник: wohhwedding.com

Жилището ви трябва да отразява индивидуалното ви усещане за стил. Изборът на подходящи декорации е от съществено значение, ако искате домът ви да изглежда модерен и привлекателен за окото, ако искате да го обновите.

По-долу са изброени някои от най-креативните идеи за декорация:

Растения

Включете няколко растения в жилищното си пространство, за да му придадете по-жизнен вид. Растенията са добър избор за декорация, тъй като не само изглеждат чудесно, но и имат различни ползи за здравето.

Прикрепването на някои произведения на изкуството към стените е по-добър вариант, отколкото да ги оставите голи. Изборът на подходящо произведение на изкуството има потенциала да създаде приятна атмосфера и да предизвика увлекателни и интересни разговори.

Тъй като не всяко произведение на изкуството ще подхожда на всяко пространство в дома ви, важно е да запомните, че трябва да изберете произведения на изкуството, които са подходящи за всяка отделна стая.

Скулптирани черепи на животни

Разбира се, става дума за истински черепи на животни със сложни резби. В къщата ви трябва да има нещо забележително, ако искате тя да се откроява от тълпата и да бъде разпознавана като самостоятелна единица.

Ако искате да се откроите от тълпата, скулптираните животински черепи са отлична алтернатива; затова трябва да посетите различни уебсайтове за скулптури, за да научите повече за тях.

Нова завеса за баня

Това е изборът, който изисква най-малко работа в банята. Ако искате банята ви да изглежда по-модерна, изберете завеса за душ, която има отличителен и модерен дизайн..

7. Освежаване

източник: simplybeautyringwood.co.uk

Удивително е колко голяма сила може да има един парфюм и ако откриете нов аромат, който просто обожавате, внасянето му в дома ви може да бъде прекрасен начин да му придадете свежо излъчване. Можете да накарате спалното си бельо да ухае особено приятно, като закупите ароматни свещи, сапуни или дори пакетче сушена лавандула или вода, напоена с лавандула, които можете да сложите в ютията. Като алтернатива можете да си направите собствени парфюми.

8. Добавяне на нови мебели

източник: furnitureurban.com

Няма значение дали се опитвате да съживите дневната, спалнята или дори трапезарията: промяната на обстановката е доказан подход за това, без да похарчите нито лев. Можете също така да поискате да закупите такава от експертите на достъпна цена.

9. Смяна на завесите

източник: phillymag.com

Мога да гарантирам, че окачването на нови завеси ще окаже огромно влияние върху външния вид на всяка стая и вероятно ще бъде един от най-простите и бързи начини за съживяване на пространството.

Смяната на завесите отнема буквално само десет минути и няма нужда от монтаж или други неприятности. Също така бих предложил да изберете нещо по-неутрално, ако искате да постигнете вид на уютна селска къща. В идеалния случай това би било нещо, което придава топлина и уют, без да е прекалено крещящо или набиващо се на очи.

10. Създаване на приятна атмосфера

източник: azbigmedia.com

През времето, когато чакате желаните нови мебели, можете да освежите стаята и да я направите по-уютна, като добавите хубаво одеяло и няколко нови възглавници..

Заключение

Ако напоследък се чувствате в задънена улица и искате да започнете отначало с нова перспектива, надявам се този материал да ви е бил полезен. Всички предложения, направени днес, са лесни за изпълнение, рентабилни и имат способността да окажат значително влияние върху всяко пространство.

При набяването на материали може да проверите уебсайтът на ОЛХ.