Проучване на Контейнерни къщи

Контейнерните къщи са всеки дом, произведен от стоманен контейнер, но последващите дизайни могат да бъдат много различни. Контейнерните къщи са добре познати на широката общественост поради своята издръжливост и достъпност. Популярността на различните видове контейнерни къщи е на върха в днешно време. Философията логично става добре позната сред мнозинството и различни хора търсят умерен начин за изграждане на къща. В тези екстремни времена, свързани с парите, къщата от контейнери е вариант, който си струва да се обмисли, за разлика от създаването на дом. Използването на контейнерите като конструктивен материал се разраства широко поради тяхната наличност, достъпност и минимални разходи. Освен това къщите се строят от различни контейнери, тъй като те се смятат за по-екологични от древните строителни материали, като блокове и цимент. Вече са изградени много конструкции, използващи контейнери, и техните приложения, размери, местоположение и външен вид варират в широки граници. Контейнерите в много отношения са идеален строителен материал, тъй като са много здрави, устойчиви, могат да се подреждат, да се режат, да се преместват, да се измерват, да са в изобилие и да са по-евтини. Много архитекти са ги използвали за изграждане на много видове конструкции, например домове, работни места, офиси, училища, занаятчийски ателиета и аварийни покрития; освен това са били използвани като басейни. 

Източник: google.com
Източник: google.com

Контейнерните къщи се разглеждат в целия свят поради някои предимства, които включват:

1. Качество на структурата на материала

Тези отделения се отличават с издръжливост и гъвкавост, лекота, минимални разходи и простота на подреждане, което прави модела за повторно използване, за който се грижим.

2. Лесни за използване

Можете да ги направите подходящо защитени, те могат да се използват за топъл и удобен дом през студеното време на годината и за по-хладен дом в края на пролетта, което е от голямо значение в сравнение с други форми на къщи.

3. Климатични условия

Те могат да издържат на всякакви суперклиматични условия, като тропически бури, урагани, торнадо и земетресения. стоейки здраво, ISBU може да се справи с ветрове от 160 км всеки час. Безопасно закотвен, той може да понесе до 280 км всеки час. Също така можете да сте сигурни, че няма да падне по време на сеизмичен трус или земетресение. Досега е за най-безопасните укрития при буря, които правят за най-сигурните изби за торнадо. 

4. Дълготрайност

Стоманените контейнери за превоз надживяват полезността си като средство за превоз на товари за 5 години и се използват на места, изоставени в корабостроителниците за доста дълъг период от време, тъй като са екологично чисти и се поддържат живи/безвредни за екосистемата. 

Източник: encrypted-tbn0.gstatic.com

Преди да се замисли за къща от контейнер, човек трябва да обмисли къщата, преди да започне разработката, тъй като къщата е голямо и дълго начинание, за да отговори на необходимите стандарти. Човек трябва да е сигурен при избора на къща-контейнер, за да избегне разхищение и грешен избор. Нещата, които трябва да се вземат предвид, включват:

1. Най-доброто местоположение

Осигуряването на най-доброто местоположение е една от правилните стъпки, които трябва да се предприемат по време на строителството на къща-контейнер, която може да гарантира, че всеки разполага с подходящия район, преди да пристъпи към строителството, както и да информира местните власти, за да се избегне отхвърляне по време на строителството, но е препоръчително да се вземе помощта на професионален дизайнер, изпълнител и архитект. Техните съвети ще ви помогнат да получите одобрение от властите за вашата контейнерна къща. Хубаво ще е да се свържете с тях с подробностите за плана на контейнерната къща, за да планират и проверят дали планът отговаря на близките кодове.

2. Размер на контейнерната къща

Друг момент, който трябва да се вземе предвид, е размерът на къщата, който ще помогне на човек да знае количеството на избрания от него контейнер, преди да го закупи за строеж. Контейнерите са по-евтини, но скъпи за преместване до мястото на построяване. Препоръчително е да се закупят нови контейнери, които не са ръждясали. Силно препоръчително е да се обърнете към експерт, за да имате много изработено отделение за доставка в дома. Това ще ви гарантира, че ще имате добре планирана къща от контейнери по ваш избор, която ще издържи по-дълго.

3. Цена и наличност

Транспортните къщи от контейнери са достъпни почти навсякъде по света. Ниско оценените купета могат да бъдат получени от транспортни организации или от интермодални превози. Въпреки че цената на контейнера може да е по-малка, човек трябва да е подготвен за други невидими разходи за безопасна доставка.

4. Транспорт и обработка

Стоманените транспортни контейнери са предназначени за придвижване с плавателни съдове, железопътни линии, 18-колесни превозни средства и много други, като често те се подреждат, обработват, повдигат и преместват без усилие с помощта на прости съоръжения като мотокари, товарачи и малки кранове. Многофункционалните транспортни контейнери са невероятна отправна точка за лек строителен проект; те могат да бъдат практични и достъпни. По същия начин, както при многобройните други възможности, ще намерите компромиси, които трябва да обмислите, преди да започнете строително начинание от този вид.

Източник: google.com

След обмислянето на закупуването на контейнерна къща, тя изисква и оптимална поддръжка, за да се избегнат ранни повреди на контейнерната къща. Стъпките включват:

1. Контейнерът трябва да е на равна повърхност

 Това го прави безопасен, за да стои настрана от корозия, предполагаща локви от вода под или около контейнера, и позволява лесно отваряне и затваряне, както трябва да се поставят контейнери върху железопътни връзки или значителни блокове, за да се поддържат повдигнати от началото на настройката. 

 2. Замазване на входните врати

Входните врати могат да се зацапат, след като не са били използвани известно време. Постоянното нанасяне на масло ще поддържа работата на входните врати безпроблемна, като почиства праха и ръждата. Това ще спомогне за удължаване на живота на контейнера и ще намали шанса за ерозия с обикновено почистване или боя и маркуч са достатъчни за почистване на праха и повърхностната ръжда.

 3. Избягване на тежки натоварвания

Това включва поставяне на тежки товари върху контейнера, въпреки че страните на контейнерите са много здрави (те пренасят седем държача, напълно подредени отгоре), центърът на покрива на държача е значително слаб въз основа на факта, че поемането на тежест не се подразбира. Това също така ще помага за преодоляването на снега за по-студеното време на годината и всякакви други боклуци, които могат да паднат върху него.

Контейнерната къща е страхотен избор, който прави живота удобен и лесен за едно щастливо семейство.