Различните видове защитни ленти, които трябва да вземете предвид

В повечето домове и бизнес сгради често има място с неправилен отвор. Това малко пространство може да създаде много аномалии във вашето място. Например този малък отвор може да бъде проход за насекоми и гризачи; също така може да ви струва повече енергия поради изтичане на въздух и много други.

Ако искате да се възползвате максимално от мястото си, трябва да монтирате ленти за защита от атмосферни влияния на вратите, прозорците и други отвори в къщата. Въпреки че има много начини за уплътняване на малки пролуки в пространството, се препоръчва използването на ленти против атмосферни влияния за подвижни компоненти. Уплътнителите и силиконът са идеални за запълване на неподвижни отвори.

Освен това, ако искате ефективно да уплътните пролуките отвън, идеален вариант е лентата за защита от атмосферни влияния. По тази причина ще говорим за основните видове ленти против атмосферни влияния, които трябва да разгледате. Продължете да четете, за да разберете коя е най-добрата лента против атмосферни влияния, която да си вземете.

Какво представлява уплътнението на въздуха?

Преди да се запознаем с различните видове ленти за защита от атмосферни влияния, нека първо да разберем какво представлява лентата за защита от атмосферни влияния. Както се подразбира от името, уплътняването на прозорци, врати и други отвори е процес на уплътняване на пролуки, за да бъде къщата ви топла.

Целта на уплътняването е проста и може да ви спести до 15% от сметките за енергия и да намали външния шум. Нещо повече, лентите за защита от атмосферни влияния са доста достъпни и не е необходимо да се монтират, така че едва ли има причина, която да е достатъчно основателна, за да не се възползвате от тях.

Какви са основните видове защитни ленти?

Когато планирате климатизиране на помещението си, е важно да разгледате различните видове ленти за защита от атмосферни влияния. В края на краищата има различни видове, които можете да използвате в зависимост от приложението. Освен това не забравяйте, че лентите за защита от атмосферни влияния се изработват и от други материали, обикновено от каучук, винил, EPDM, метали и т.н. Всяка метеорологична лента се предлага със своите специфични приложения, предимства и недостатъци. И така, нека разгледаме най-често срещаните видове ленти против атмосферни влияния, които трябва да разгледате.

1. Обикновени или подсилени филцови ленти

Pinterest

Обикновените или подсилени филцови ленти са доста стандартни, защото са изключително достъпни, но издръжливи и могат да издържат една или две години. Не само това, но и филцовите ленти са лесни за монтаж, което ги прави предпочитани от всички.

Обикновено филцовите ленти са изработени от памук, вълна, полиестер и имат метални ленти за подсилване. При поставянето на тази лента могат да се използват лепила, щипки или скоби. Тази лента за защита от атмосферни влияния е подходяща за врати и прозорци.

2. Метални ленти за защита от атмосферни влияния

Pinterest

Друг често срещан тип предпазна лента, който си струва да се разгледа, е металната предпазна лента. Този вариант е за всички, които търсят нещо, което може да издържи десетилетия. Препоръчително е да се монтира метална лайсна в райони с най-интензивен климат, включително сурови минусови температури и силни ветрове.

Металните ленти се предлагат в различни видове метали, включително стомана, алуминий и цинк, за да споменем някои от тях. Въпреки че металните ленти са чудесни, трябва да имате предвид, че са доста скъпи и донякъде трудни за инсталиране. Въпреки това този вариант на уплътнение със сигурност ще изплати цената.

3. V-образни ленти

Pinterest

V-образните ленти, известни още като напрегнати ленти, са пластмасови ленти, които често се самозалепват. V-образните ленти са идеални за запрашени райони или за тези, които живеят на място с неблагоприятни метеорологични условия.

Можете да монтирате V-образна лента за защита от атмосферни влияния отстрани и отгоре на прозорците и вратите. Освен това процесът на инсталиране е сравнително лесен и бърз, тъй като лесно можете да отрежете необходимата дължина с ножица. И тъй като те са самозалепващи се, не ви е необходимо нищо друго, за да ги закрепите.

4. Накрайници на вратите

Pinterest

Друга широко разпространена предпазна лента, която можете да намерите в повечето домове, е капакът на вратата. Обикновено те са от неръждаема стомана, пластмаса или алуминий. Те се използват широко в магазините, защото вършат своята работа, когато става въпрос за запълване на допълнителното пространство между долната част на вратата и прага.

Процесът на монтаж на чистачката за врати е сравнително лесен. Необходими са ви само тиксо, ножица и молив. Друго предимство на инсталирането на чистачка за врати е, че си спестявате неприятностите, свързани с влаченето на килима от чистачката.

5. Пенопластова лента от EPDM

Pinterest

Пенопластовата лента, особено тази от EPDM (етилен-пропилен-диен мономер), е друг често срещан вид лента, която си струва да се разгледа. EPDM е дълготраен материал, който често се използва за покриви, но може да се използва и като лента за врати и прозорци.

Използването на този вид лента ще осигури на вратите и прозорците ви същата защита, каквато предлага на плоските покриви. Можете да разчитате, че тя ще ви осигури перфектна топло- и звукоизолационна среда. Имайте предвид, че лентите от пяна се предлагат във всякакви дебелини и ширини, което ги прави идеалната лента за неравни пространства и пукнатини.

6. Каучукови и винилови ленти за защита от атмосферни влияния

Pinterest

Не на последно място в този списък са каучуковите и виниловите ленти, които се предлагат с метална или дървена лента. Тръбните гумени и винилови ленти са доста разпространени. Ценовият им диапазон обаче е сравнително по-висок от този на другите ленти за защита от атмосферни влияния. Не само това, но и монтажът им е доста труден. Но това, което е страхотно за този тип метеорологични ленти, е, че те са дълготрайни. Животът им може да достигне до пет години.

Заключение

За да обобщим нещата, лентите за защита от атмосферни влияния се изплащат по време на зимните или летните подобрения на къщата. Така че е сравнително лесна задача, когато искате да облепите мястото си, независимо дали става въпрос за ремонт, подмяна или нов монтаж. Кликнете върху връзката по-долу, за да пазарувате най-добрите материали за ленти против атмосферни влияния с отстъпка.

https://www.olx.bg/d/ads/q-%D1%83%D0%BF%D0%BB%D1%8A%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB-%D0%B7%D0%B0-%D0%B2%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0/