Дрехи втора употреба

Революция на стоките втора упротреба

Ползвате ли продукти втора употреба? Замислете се за колата си, за онези готини маратонки, запазената като нова кафе машина, която поръчахте от OLX, или дори красивата ретро пола, която заехте от гардероба на баба си и я направихте истинско модно решение.
Понякога наистина не си даваме сметка колко много продукти втора употреба пазаруваме или заемаме и как те се превръщат в неделима част от ежедневието ни.

Toва определено не носи негативни ефекти

Дори напротив! Магазини за стоки втора упротреба (дори и тези онлайн) ни дават големи възможности да използваме вече произведени неща, които не са нужни на първоначалните им собственици. Така ние им вдъхваме нов живот и ги спасяваме от бунището.
Изобщо цялостната концепция за продуктите втора употреба се промени осезаемо през последните години. Вече не си представяме захабени, скъсани или дефектни стоки, от които всеки бърза да се отърве и да ги предаде по веригата (макар, че все още да съществуват такива). И това го доказва промяната в цялостното поведение на хората- близо 2.9 милиона потребители в страната търсят и продават в онлайн платформата за обяви OLX. В нея освен много нови продукти от различни търговци, могат да се намерят и чудесни находки втора употреба. Дори не споменаваме социалните мрежи, които освен платформа за комуникация, се превръщат във все по-разпространен инструмент за онлайн търговия.

Защо това е добре за нас?

Един от плюсовете на стоките втора употреба, е ценовият клас. Той ни позволява не само да спестяваме, но и да се освобождаваме от тези неща, които не са ни необходими. Представете си го като един своеобразен кръговрат на потребление – от една страна си продаваме ненужните неща, а от друга- взимаме всичко необходимо на достъпни цени.

Да не подценяваме и качеството. Компаниите, занимаващи се с внос на продукти употреба в България, вземат стоката си предимно от държави с качествена потребителска политика като Дания, Германия, Швеция, Швейцария, Холандия, и дори Канада и САЩ.
От друга страна стоките втора употреба се обновяват доста по-често, отколкото в магазините с бутикови продукти, които обикновено предлагат нови колекции веднъж на сезон.

И не на последно място, щадим природата. В предишна наша статия ви представихме ефетите от свръхконсумацията и колко много крайни продукти попадат в природата без да бъдат рециклирани, а тяхното разлагане се оказва на практика вечно. Защо да си купим чисто нови пластмасови чаши, след като можем да си вземем прекрасен порцеланов сервиз втора употреба и то на доста разумна цена? Както вече казахме, не винаги ниската цена е знак за лошо качество. Особено при стоките втора употреба.

Готови ли сте да се потопите в света на продуктите втора ръка? Вече е съвсем лесно и достъпно. А ако искате да дарите нов живот на своите стари неща, или дори на новите си, които нямате намерение да ползвате, можете да зарадвате всеки потребител като качите обява в OLX.