Рециклирай умно

Рециклирай умно

4 причини, които ще ви накарат да заобичате изхвърлянето на боклука сутрин.

А вие как се отнасяте с боклука си? Събирате отпадъци разделно или предпочитате да трупате всичко заедно?Мхм, ясно. Няма нужда да навлизаме в подробности. Оказва се, че тази тема става все по-чувствителна и дори е способна да скара приятели от детинство. Ако сте от тези, които старателно събират боклука си или го разпределят на място пред цветните кофи, със сигурност ще сте чували част от нещата, които ще споделим. В случай че нямате такива навици обаче или просто искате да промените нечии други убеждения, гмуркайте се по-нататък. Ето нашите 4 причини, които доказано ни карат да се усмихваме докато изхвърляме боклука сутрин.

Вечна дружба с околната среда
Изхвърленият общ боклук обикновено отива в депа или пещи за изгаряне, където преработените вече материали продължават да извличат вредни химикали и въглероден диоксид във въздуха, земята или водата. Благодарение на рециклирането е възможно да бъдат депозирани възможно най-малко отпадъци, което значително намалява отделените, опасни за здравето газове.

Любов към Земята
Всекидневно всеки от нас пазарува различни стоки, които се създават чрез извличане на свежи суровини от Земята. Рециклирайки, ние намаляваме необходимостта от консумация на природни ресурси и се превръщаме в защитници на естествените местообитания.

Инфлуенсъри от ново поколение
Да „заразяваш“ с добро е прекрасно, опитайте и вие. Предайте на ваш съсед, приятел или роднина. Процесът не изисква повече отделено време или ресурс. Нещо повече, рециклирането би могло да бъде врата към нещо по-голямо и към други форми на екологичен активизъм. Например един човек може да започне с рециклиране и да продължи своята кауза с компостиране или инсталиране на слънчеви панели.

Тренди и то с кауза
За изненада на много хора рециклирането предлага доходоносна и безопасна работа, в сравнение с тази по депа и места за изгаряне на отпадъци. Усмихваме се, защото отделянето на отпадъци дава не само работни места, но и е от огромно значение за силната икономика на 21 век.