Топ 4 на най-добрите електрически триона

Употребата на триони се наблюдава още от древни времена. Няма нищо чудно в това, че те се превръщат в незаменими помощници, когато става въпрос за различни домашни ремонти и други задачи.

Но технологичният напредък превърна трионите в иновативни инструменти от друго ниво. Опитните майстори или тези, които си падат по т.нар. „направи си сам“, в този нов свят са достигнали до гениални идеи в сравнение с конвенционалните триони, използвани в древни времена.

Трионите станаха електронни, по-ефективни и ви дават възможност да работите прецизно. Ако сте запален „направи си сам“ ентусиаст, има инструмент, без който просто не можете и това е удобният и полезен електрически трион. Този инструмент е най-добрият ви приятел при работа с всякакъв вид дървен материал. Но не всеки настолен циркуляр би ви свършил работа, трябва да знаете кой точно е най-подходящият за вас.

Тук става въпрос за вършенето на по-малко тежка физическа работа за сметка на умствената и инвестирането в инструмент, който е подходящ за вас. Не се плашете от новите си проекти само защото нямате подходящите инструменти подръка. Бъдете подготвени! Ние съставихме списък с 4-те най-добри триона, които имат най-различни приложения:

1. Саблен трион Steinhaus PRO-RS900

source: reviewonline.ro

Ако искате да освежите градината си или имате да вършите строителна работа в дома си, този саблен трион с модерен дизайн е точно за вас. Неговата D-образна мека дръжка го прави лесен за по-продължителна употреба. Дългият корпус ви дава контрол и достатъчно пространство, за да упражнявате натиск по време на работа.

Pro-RS900 има удобно разположен регулатор на скоростта до бутона за стартиране за лесно регулиране на работната скорост. Неговият мощен 900W двигател ви позволява да се справите с трудната работа за нула време. А най-хубавото нещо от цялата работа? Няма нужда от досадното използване на гаечен ключ за смяна на острието и така позволява непрекъсната работа само с натискането на един бутон.

Steinhaus PRO-RS900 е оборудван с 2 остриета от по 150 мм, едно за метал и едно за дърво, но може да се използва и с по-големи остриета. Това е и най-евтиният трион в нашия списък. Бюджетен и удобен, какво повече бихте могли да поискате?

Steinhaus PRO-RS900 се продава на цена от 59,99 лв.

Плюсове

 • Може да се използва с по-големи остриета          
 • Висока мощност       
 • Ергономичени корпус и рамка

 Минуси

 • Подходящ е само за не особено прецизно рязане          
 • Подходящ е само за дърво и метал

За повече информация и наличност на сайта OLX последвайте линка по-долу:

https://www.olx.bg/ads/q-Steinhaus/

2. Ръчен циркуляр Steinhaus PRO-CS1200

source: reviewonline.ro

Друг бюджетен вариант, но този път за производителите на мебели. Този циркулярен трион е идеален за надлъжно, напречно и ъглово рязане на всякаква дървесина. От ПДЧ до пластмаса, какъвто и да е материалът Steinhaus PRO-CS1200 може да мине през него.

Корпусът е изработен от мека гума, която го прави удобен за по-продължителна работа, а дръжката с лесен захват се усеща лека в ръцете.

Циркулярът позволява рязане на до 63 мм, благодарение на режещият диск с диаметър 185 мм и фланец от 20 мм. Разполага с прецизна настройка и успореден водач и това го прави идеалният трион за домашна употреба.

Този трион е страхотен инструмент за изработка на мебели в домашни условия, тъй като за тази цел се нуждаете от прецизно рязане. Стойката му позволява право и точно рязане.

Циркулярният трион Steinhaus PRO-CS1200 се продава на цена от 64,99 лв.

Плюсове

 • Лек
 • Добър за рязане на ъгли     
 • Прецизен и точен

Минуси

 • Включено е само едно острие        
 • Неподходящ за детайлни проекти

За повече информация и наличност на сайта OLX последвайте линка по-долу:

https://www.olx.bg/ads/q-Steinhaus-pro/

3. Махален прободен трион Total

source: totalpowertools.in

Търсите трион, който може всичко? Трионът Total може да реже прави, извити и дори скосени ръбове. Най-общо казано, трионът Total прави всичко, което би било трудно да се направи на ръка. Името на този универсален трион е доста подходящо за него.

С мощност от 570 W този инструмент разполага с лесна за използване скоба, която ви позволява да го прикрепите към работната повърхност, така че всеки направен разрез да е прецизен и точен. Лесно регулируемите дискове за бързо набиране са поставени отстрани. Бутонът за стартиране е удобно поставен в ръкохватката за лесно включване и изключване.

Вероятно единственият недостатък на този трион е малкото количество остриета, включени в пакета, т.е. едно.

Махалният прободен трион Total се предлага с режещо острие и пакет карбонови четки.

Трионът се продава на цена от 84,00 лв.

Плюсове

 • Подходящ за всякакъв вид рязане
 • Удобен захват и лесен за употреба
 • Скоба, с чиято помощ можете да закрепите триона за работната маса

Минуси

 • Скъп е като се има предвид количеството приставки, с които се предлага
 • Пакетът не включва допълнителни остриета

За повече информация и наличност на сайта OLX последвайте линка по-долу:

https://www.olx.bg/mashini-instrumenti-biznes-oborudvane/instrumenti/q-total/

4. Махателен прободен трион Bosch PST 670

source: onlinesale.cheaps2022.ru

Ако инвестирате в трион за дългосрочен проект и искате невероятен резултат, трябва да погледнете този безценен инструмент!

Това е най-скъпият трион в нашия списък, но цената му определено е оправдана. Bosch PST 670 е прободен трион, разполагащ с острие за прецизно рязане. Той е перфектният инструмент, ако искате да направите перпендикулярни разрези.

Компактният му ергономичен дизайн и меката му дръжка осигуряват пълен комфорт при работа. Бутонът е поставен в ръкохватката, която е достъпна и от двете страни, затова той е подходящ както за десничари, така и за левичари. Освен това копчето се заключва и позволява непрекъсната работа, без да напряга ръката.

Системата за противотежест на триона намалява вибрациите по време на работа и това го прави изключително лесен за манупулация, както и подходящ за по-продължителна употреба. Металната плоча на триона може да се мести отпред и отзад, както и да се сгъва за двустранно рязане.

Прободният трион Bosch PST 670 се продава на цена от 95,99 лв.

Плюсове

 • Може да се свързва с прахосмукачка
 • Функция за обдухване в зоната на среза  
 • SDS система за бърза смяна на ножа

  Минуси

 • Скъп е
 • По-ниска мощност в сравнение със сабления трион

За повече информация и наличност на сайта OLX последвайте линка по-долу:

https://www.olx.bg/mashini-instrumenti-biznes-oborudvane/instrumenti/q-Bosch/

Заключение

Ето, вече го имате! Това е списъкът с топ 4 на най-добрите, лесни за употреба и компактни триони на пазара. Ако наистина имате намерение да завършите проектите си за нула време, давайте!

Започнете да използвате един от тези триони и ще забележете, че свършвате работата си бързо и перфектно.

С правилния трион в ръка ще можете да измайсторите сами каквото пожелаете. Независимо дали става дума за нова рамка за леглото, къща за вашето безценно кученце или ремонт на оградата, вие ще сте подготовени. Помислете за каква работа ще го използвате и се насочете към най-подходящата за вас категория триони, за да си купите полезен инструмент, отговарящ на нуждите ви.