Цени на автомобилите Mercedes: На какво да обърнете внимание, преди да си купите Mercedes

Mercedes: Общ преглед

Mercedes-Benz може да се похвали, че е създал първия масово произвеждан автомобил. Компанията има дълга история на иновации и упорито се стреми към качество и инженерно съвършенство. Много клиенти вярват, че шофирането на Mercedes-Benz доказва, че са успели в живота. Според организацията за индустриални проучвания AutoPacific той се счита за една от най-амбициозните марки сред по-големите производители, дори от купувачите на луксозни автомобили, които избират автомобили от неговите конкуренти. Mercedes-Benz произвежда едни от най-модерните, най-многобройните и най-ориентираните към представянето автомобили на планетата и това отличие не е случайно. Откакто през 1886 г. Карл Бенц представя считания за първи автомобил с бензинов двигател, те произвеждат изобретателни и технологично напреднали превозни средства. Триколесното превозно средство със задно задвижване прави революция в човешкия транспорт и е предшественик на новаторските автомобили, които Mercedes-Benz произвежда и до днес.

Какво да проверите, преди да го закупите:

● Ако обмисляте покупка на автомобил Mercedes Benz, един от първите ви избори трябва да бъде между нов и употребяван автомобил. Това, което можете да си позволите, обикновено е решаващият фактор при този избор. Какъвто и избор да направите, внимателно обмислете предимствата и недостатъците. Извършването на домашната работа, преди да купите автомобил втора употреба, ще ви спаси от това по-късно да научите, че сте купили дупка за парите ви. За да сте сигурни, че автомобилът е бил добре поддържан и няма никакви неоткрити дефекти, трябва също така да разгледате доклада за историята на автомобила и да го прегледате обстойно.

● Закупуването на Mercedes Benz може да бъде доста скъпо, в зависимост от годината и модела, които сте избрали. Преди да се съгласите на такава цена, преценете финансовото си състояние, за да видите дали можете да се справите с плащанията. Уверете се, че сметката ви не е празна, ако купувате автомобила на изплащане, и че имате заделени пари, които да ви помогнат да плащате сметки и други разходи. Вероятно ще трябва да проучите финансовите си възможности обстойно, за да решите дали можете да си го позволите. Освен това имайте предвид, че ако финансирате покупката на автомобила, трябва да се уверите, че лихвеният процент е разумен, за да не претърпите финансова загуба. Може да се наложи първо да поработите върху подобряването на кредита си, ако не успеете да намерите разумен лихвен процент. Кредитите до заплата онлайн са алтернатива за месеци, когато настъпят непредвидени ситуации, все пак при условие, че сте направили проучване и смятате, че можете да си позволите да го придобиете. 

● Най-добре е първо да обмислите какво искате от един автомобил, преди да решите какъв модел желаете. Винаги ли сте искали да се возите по оживена улица със свален покрив или цените повече най-новите технологии? Добрата новина е, че Benz се предлага в различни размери, форми и характеристики. Честотата на вашето шофиране и това дали ще зареждате резервоара често или не, зависят от горивната ефективност на автомобила. Когато сте готови да вземете решение, използвайте това като насока.

● Преди да закупите вашия Mercedes Benz, трябва да помислите кой ще ви помогне да го поддържате. Възможни са както независими автосервизи, така и техници на Mercedes Benz. Въпреки това, ако сте способен човек, можете да извършвате поддръжката сами. Изключително важно е да потвърдите, че независимият автосервиз, който сте избрали, е квалифициран да съдейства за поддръжката и поправката на вашия автомобил, ако се появят проблеми. Някои механици може да не са в състояние да я поправят, тъй като им липсва опит в работата с определени модели. Ако все пак решите да работите с търговец на Benz, потърсете местни такива и се уверете, че имат добра репутация. Освен това имайте предвид, че употребяваният Benz обикновено изисква много повече поддръжка, отколкото новият автомобил.

● Преди да обмислите покупката на автомобил, помислете колко дълго възнамерявате да го шофирате. Това може да ви помогне да достигнете до избор, като същевременно вземете предвид всички гореспоменати фактори. Съществуват определени стандарти и нива на надеждност, които трябва да търсите, ако планирате да управлявате автомобила през следващите пет години. Въпреки че шофирането на Mercedes е фантастично, бъдете сигурни, че това е правилният автомобил за вас.На сайта на ОЛХ може да намерите модели на Мерцедес на фантастични цени.

Популярни автомобили на Mercedes на пазара:

Mercedes-Benz GLS

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е 001-2-1024x445.jpg

Mercedes GLS е решението за всеки, който търси масивен, богато обзаведен седемместен SUV, който се управлява като с два размера по-малък. Някои от технологиите му са трудни за управление, а най-добрите решения струват повече. Въпреки това не са много SUV автомобилите с техния размер, които са забавни за шофиране всеки ден. За 7-местния Mercedes-Benz GLS се предлагат четири варианта на оборудване. Най-популярният модел е GLS 450 4MATIC, който е оборудван с 3,0-литров I6 двигател със задвижване на всички колела.Можете да закупите автомобила от сайта на ОЛХ.

Плюсове:

● Неочаквано пъргав за размерите си

● Пространството за пътниците е в изобилие и на трите реда.

● Изключително тих и плавен двигател

Минуси:

● Не всички потребителски интерфейси са интуитивни.

● Освен това се предлага само един двигател.

Mercedes-Benz C-Class

Преработеният за 2022 г. компактен луксозен автомобил Mercedes-Benz C-класа предлага истинско европейско изживяване при шофиране. Mercedes-Benz C-Class с 5 места има три нива на оборудване. Въпреки това, C300 Sedan 4MATIC се предлага с 2,0L I4 Turbo двигател, е най-популярният модел. Според изчисленията, тази C-класа постига 8.6литра на 100км на междуградски път и 12.3 литра на 100км в града. 

Плюсове:

● Примамлива външна архитектура

● Разкошен интериор

● Изключителна икономия на гориво

Минуси:

● За 2022 г. е модифициран само моделът седан.

● По-скъпи функции за активна безопасност

Mercedes-Benz AMG GT

Mercedes-Benz AMG GT се опитва да съчетае елегантността на пълноразмерния Benz с вълнуващата атмосфера на AMG, но не успява във всички области. Въпреки това AMG GT осигурява вълнуващо пътуване, въпреки че други големи купета с четири врати се представят по-добре и струват по-малко. Mercedes-Benz AMG GT с 4 места се предлага в две нива на оборудване. AMG GT 53 купе с 4 врати, което е със задвижване на всички колела 3,0L I6 S/C, е най-популярното изпълнение. Очакваните стойности на градския и магистралния литри /100km за този AMG GT са съответно 14.9 и 11.3.

Плюсове:

● Отличителна форма и стил

● Силен и плавен двигател

● Водеща развлекателна система

Минуси:

● Особено при силно натискане се усеща голям и тежък.

● Липсва място за товар

● Конкурентите с по-ниски цени предлагат по-добри цялостни пакети.

Mercedes-Benz GLC

На силно конкурентния пазар на компактни луксозни SUV модели се откроява Mercedes GLC. Той има уютен интериор, добри характеристики и елегантен, съвременен външен вид. Mercedes-Benz GLC с 5 места има две нива на оборудване. GLC 300 SUV 4MATIC, който се предлага с 2,0-литров I4 Turbo двигател, е най-популярният модел. Според изчисленията този GLC постига 10.1 литра на 100KM  на междуградски път и 13.5 литра на 100KM в града.Можете да закупите автомобила от сайта на ОЛХ.

Плюсове:

● Силни двигатели

● Превъзходен интериор

● Предлага се като стилно купе с четири врати

Минуси:

● Някои съперници са по-приятни за шофиране.

● По-нисък товарен капацитет в сравнение с някои съперници

Mercedes-Benz EQC

Mercedes-Benz EQC е петместен електрически SUV, базиран на GLC със значителни модификации. По размери EQC е по-нисък с 315 мм и по-дълъг със 105 мм от GLC. Той обаче получава сходно междуосие от 2873 мм. Предполага се, че Mercedes-Benz EQC ще има двойно разположение на двигателите. Тя се състои от по един двигател на всяка ос – един отпред и един отзад. Предполага се, че електрическият двигател, който генерира 402 к.с. и 765 Нм въртящ момент, се захранва от литиево-йонна батерия с капацитет 80 киловат/часа. Включени са също така 400-километровият пробег на серийния автомобил и опция за бързо зареждане.Моделът може да бъде закупен от сайта на ОЛХ на изключително изгодна цена.

Плюсове:

● Стойност на марката, отличителен външен вид

● Големият акумулаторен пакет намалява опасенията за пробега.

Минуси:

● Разстояние между стойките

● Позиция на втория ред

● Ограничена инфраструктура за зареждане

Заключение

Луксът, който предоставя Mercedes, е една от най-добрите му характеристики. Ако искате да придобиете модел от висок клас за себе си, няма да сгрешите. Въпреки че новите автомобили AMG и Mercedes Benz са фантастични покупки, употребяваните автомобили представляват някои уникални трудности. Поради тази причина цените на употребяваните автомобили Mercedes Benz често са много по-ниски от тези на новите. Освен това, след изтичане на гаранцията, тези автомобили са скъпи за поддръжка и ремонт. Затова не забравяйте да вземете предвид качеството на употребявания автомобил, който възнамерявате да закупите. Да похарчите повече пари не винаги е по-добре, а понякога да направите всичко възможно е по-добре, отколкото да не направите нищо.Можете да откриете различни модели на Мерцедес на достъпни цени в сайта на ОЛХ.