Час по пазаруване за родители

Ето го. Списъкът с покупки за новата учебна година. Гледаш го и не вярваш на очите си – колко много неща има да се пазаруват. Не е за вярване също и как в сезона на джапанките краката на детето са пораснали с размер и половина!

Ако не си си научил урока от миналата година, ние ти даваме няколко „пищова“, с които да минеш през изпитанието back to school шопинг като отличник. 

А как пазаруват отличниците ли? Умно!

Урок №1:

Спести време – направи списък

Дори не е нужно да го измисляш сам – в интернет има готови списъци  и всеки от тях ще ти свърши работа за основа. Но не бързай да го редактираш сам. Включи и детето. Целта на упражнението е заедно да го подредите по важност.

Етап 1: добавете или махнете неща, без да ограничавате желанията му. 

Етап 2: отново прегледайте заедно списъка, като направите разлика между „искам го“ и „трябва ми“.

Когато сте готови, вие ще имате съгласуван план за действие, а младият човек ще види нагледно как се приоритизира – умение, полезно не само в пазаруването.

Урок №2:

Спести от бюджета – използвай повторно

Преди да се втурнеш към близкия мол или хипермаркет, инспектирай детската стая, в частност бюрото и сортирай остатъка от миналогодишните материали и пособия. Малката дъщеря сигурно ще се радва да получи лаптопа на кака си. Попитай я. Повторното използване на вещи възпитава отношение към природата, ресурсите и замърсяването. 

Всичко, което е в графа използвано, но в перфектно състояние, можеш да снимаш и пуснеш в OLX, а с парите да поръчаш ново бюростолове или гардероб за детската.

Ще откриеш и техника в отлично състояние на намалени цени – лаптопикомпютриаксесоари за компютър.  

Урок №3:

Спести си стреса – пазарувай онлайн

Да си родител е трудно само по себе си, но сигурно ще се съгласиш, че пазаруването в претъпкан магазин с маска на лицето и дете, което те дърпа насам-натам, добавя ново ниво на стрес. Резултатът? Липса на кислород, напрежение и, вместо да избираш на спокойствие, ще мислиш само как по-бързо да се спасиш навън.  

Далеч по-лесно е да търсиш онлайн. В OLX, например, ще откриеш всичко на едно място: от детски дрехи и обувки до раници и несесери.

Възползвай се и от страхотните оферти на нашите партньори от ShopSector.com – тук ще намериш голямо разнообразие от оригинални маратонки, кецове и спортни обувки за почти всеки повод, както и огромен избор от марки и модели.

Включи се в нашата игра на страницата ни във фейсбук и можеш да спечелиш ваучер на стойност 100 лв. от ShopSector.com!

Урок №4:

Спести от доставка – пазарувай с OLX

И нека си го кажем, доставката през OLX винаги е с отстъпка. Щом харесаш нещо, пиши на продавача и поискай да подготви пратката ти през OLX, за да ползваш отстъпка със Спийди или БГ пощи.

Виж повече за отстъпките с Доставки OLX и се възползвай от предимствата.

Урок №5:

Спести разходи – огледай се за промоции

Не се знае кога ще попаднеш на изгодна оферта от типа 3 на цената на 2 или процент отстъпка при покупка на определен брой. Затова винаги дръж списъка за училище под ръка – в жабката на колата или в чантата на лаптопа си. 

Има неща, за които е ОК да спестиш от количество за сметка на качество. Струва си да платиш повече за стабилна и удобна раница, но тетрадки по 10 лв.? По-добре не. 

Покрай голямото търсене в момента, основните консумативи са с известна надценка. Спести си търговските трикове и гледай добре етикетите. 

Тук ще откриеш ученически пособиятетрадкиучебници на цени за всеки джоб.

Вече ти е ясно, че ще се пазарува, но сега знаеш и как да го направиш, без да фалираш семейния бюджет. 

Влез в час, влез в OLX!