10-те най-скъпи карти Magic: The Gathering

Има дузина карти Magic: The Gathering, но кои са най-скъпите? Нека разберем в този списък.

Играта Magic: The Gathering има дълга история и е известна като една от най-популярните събирателни игри на карти на планетата. От Black Lotus до Mox Pearl, коя карта се класира като най-скъпата? В този списък ще разгледаме 10-те най-скъпи карти Magic: The Gathering.

Black Lotus

Най-скъпата карта Magic: The Gathering в момента е Black Lotus. Приблизителната цена на тази карта е около 1 00 000-250 000 долара, което е доста скъпо. Black Lotus ви предоставя владеенето на всеки три цвята мана по ваш избор.

Има едно нещо за Black Lotus, което дразни повечето играчи и то е, че тя е забранена от повечето платформи. Дори и да намерите тази карта, няма да можете да се насладите на неограничените ѝ сили. Освен това има лимитирано издание на картата Black Lotus Magic: The Gathering, което е продадено на търг за $166 000.

Ancestral Recall

Продължавайки напред, следващата карта, на която ще обърнем внимание, е Ancestral Recall. Магическата карта Ancestral Recall ви позволява да изтеглите три карти от опонента си или да го накарате той да го направи. Колкото по-могъщи карти получите, толкова по-силни ще станете. Освен това можете също да теглите от тестето на конкурента си, когато пожелаете.

Средната цена на Ancestral Recall е $3500-20 000. Въпреки това цената може да бъде по-висока в зависимост от състоянието и качеството на картата. Ако имате повече от една карта Ancestral Recall, можете да използвате повечето от тестетата си на секундата.

Mox Jet

Третата карта в нашия списък е Mox Jet. Mox jet е популярна карта Magic: The Gathering, която позволява на играчите да добавят допълнителна точка за черна мана всеки път, когато я използват. По този начин можете да използвате повечето заклинания и да вкарате силата им в играта.

Mox Jet не е най-мирният вариант, ако сте решили да смажете опонента си. Цената на Mox Jet се вдигна през годините. Започвайки от около $1500, тя вече е достигнала до $10 000. Пазарете се, за да получите отстъпка.

Timetwister

Следващата карта, за която ще говорим, е добре позната карта от серията Power Nine. Най-хубавото на тази карта е, че ви позволява да принудите опонента си той да започне играта. Освен това, тя може също да ви помогне да възвърнете силата на тестето си и да изтеглите ръка от това на опонента си, излагайки го на опасност.

Timetwister е чудесно решение за тези, които са в лоша позиция и искат да нулират играта, без да загубят картите си. Що се отнася до цената ѝ, тя е $4000-6000; достатъчно висока, за да изяде спестяванията ви. Въпреки това, изборът на лимитираното издание на Alpha Timetwister не е ужасен вариант.

Time Walk

Вече сме почти на средата на списъка с 10-те най-скъпи карти Magic: The Gathering. Time Walk е добре позната като една от съществуващите оригинални сини карти. Играчът, държащ тази карта, може да наруши правилата на играта, определяйки собствени такива. 

Лимитираното издание на Alpha Time Walk се предлага на цена $1650-5000. Ако състоянието на картата е добро, цената ѝ ще бъде по-висока от средната. Ако имате повече от една карта Time Walk, можете да ги използвате за получаване на допълнително време и да правите различни ходове.

Източник: olx.pt

Mox Sapphire

Ето я и последната карта от серията Power Nine. Това, което прави Mox Sapphire главна карта в играта Magic: The Gathering, е етикетът на най-ценното бижу Mox. Mox Sapphire е най-мощната от всички Mox карти в играта Magic: The Gathering. Тъй като е най-силната, се очаква и по-висока цена!

Лимитираното издание на Alpha Mox Sapphire се предлага на цена между $2000 и 13000. Най-често срещаната цена, която ще намерите, е $6000. Mox Sapphire дава на играчите допълнителна точка за синя мана на всеки ход. Освен това с Mox Sapphire можете да играете няколко карти на един ход.

Mox Ruby

Mox Ruby е най-популярената карта от серията Power Nine, след Mox Sapphire. Сдобийте се с  картата Mox Ruby и добавете една точка към вашия запас от червена мана. Можете да увеличите силата си на мана, като комбинирате картата Mox Ruby с друга карта Mox от семейството Power Nine.

Обикновено ви е позволено да играете по една карта за мана на ход. И все пак с Mox Ruby играта е малко по-различна. С Mox Ruby можете да играете повече от една карта за мана на ход, което е впечатляващо. Цената на Mox Ruby е някъде между $2000-6000.

Mox Emerald

Седмата най-скъпа карта от играта Magic: The Gathering, която сме избрали, е Mox Emerald. Подобно на Time Walk и Mox Ruby, Mox Emerald също е популярна карта от семейството Power Nine.

Цената на Mox Emerald е около 1500-1600 долара. Ако сте на ранен етап от играта, Mox Emerald може да ви помогне да натрупате мана безплатно. Mox Emerald добавя една точка към вашия запас от зелена мана на ход.

Mox Pearl

Сдобийте се с Mox Pearl и добавете една точка към вашия запас от бяла мана. С Mox Pearl можете да съживите различни същества, докато изпълнявате различни заклинания. Можете да използвате толкова карти, колкото искате, без да губите своята мана.

Цената на Mox Pearl е $1500-4000, а играчите я определят като надценена или пренебрегвана. Mox Pearl е полезна, когато сте на косъм от смъртта и искате да се сдобиете с предимство.

Time Vault

Ето и последната карта в нашия списък. Time Vault влиза в играта недокосната и ще ви струва един ход, за да я активирате. И все пак, трябва да положите много усилия, за да активирате картата Time Vault.

Ако активирането е изпълнено неправилно, вие ще загубите своя ред и няма да получите бонус ход в замяна. Цената на Time Vault е около 1000-3000 долара. Time Vault не е толкова популярна карта, тъй като се счита за измамна.

Заключение

Надяваме се, че този списък ви е помогнал да се запознаете с 10-те най-скъпи карти Magic: The Gathering. Вземете решението коя да изберете според вашия вкус и предпочитания. Въпреки това изберете тази, която отговаря на вашите нужди.