3d декоративни панели от полистирол

Съвременните дневни, офиси и магазини често се украсяват с декоративни панели от полистирол. Популярността на този довършителен материал се дължи на неговата практичност, лесен монтаж и грижа. Освен това красивата облицовка ще се впише във всеки стил и няма да се превърне в прекомерна тежест за ограничения бюджет.

Характеристики и свойства на материалите

Панелите от полистирол са достойна алтернатива на други материали. Използването им е по-оправдано от боядисването, поставянето на плочки или тапети. Идеалната повърхност се получава без трудоемка и скъпа подготовка на основната повърхност. Съставът на материала е лек, издръжлив и безвреден. След това външната страна се покрива с декоративна шарка с помощта на термопечат, офсетов печат и ламиниране. Накрая върху Декоративните панели от полистирол се нанася матов или гланцов лак. Разнообразието от декоративни панели от полистирол е голямо: ширина, дебелина, цвят и шарка. Плочи за стени, тавани и наклони, гладки, релефни – големият избор първоначално обърква неопитния клиент. Обхватът на панелите е практически неограничен:

Декоративните панели от полистирол се използват според предназначението им. С тях се изработват различни видове декорации. Използват се като облицовка и кофраж. Изобретателните летни къщички са им намерили „работа“ в градината.

източник: pin.it

Текстуриране и боядисване на панели

Има много възможности за довършване на предната повърхност на продукта. Методът на термопечат позволява получаването на различни изображения с помощта на термотрансферно фолио, което не избледнява под въздействието на слънчевата светлина. Декоративните панели от полистирол ще придадат оригинални козметични свойства. Офсетовите плочи са устойчиви на износване. Първият етап от производството им включва изтегляне на цвета на офсетовия принтер. Втората фаза са декоративните панели от полистирол, продуктът за защита на защитните слоеве и защитните средства, устойчиви на наслояване. Офсетовият печат блокира отделянето на миризми, което се отразява положително на човешкото здраве.

Варианти на панели в интериора Жилищните помещения, които трябва да „дишат“, не са покрити с пластмаса в цялото пространство. Пълната непропускливост на материала е по-вероятно да бъде полезна в онези помещения, които са изложени на висока влажност и бързо замърсяване. Във вътрешността на апартамента се намират кухнята, банята и коридорът, а навън са стените на склоновете на лоджията. Декоративните панели от полистирол са хармонично съчетани на балконите и лоджиите с прозоречна рамка, изработена от сроден материал

източник: pin.it

Декоративни панели от полистирол във всекидневната

Не си струва да затваряте изцяло стените с пластмасови панели в хола. По-добре е да ги комбинирате с други материали в дневната. За да подчертаете стила на помещението, ще ви помогне пластмасова облицовка на една от стените. В същото време могат да се използват различни имитации: под камък, тухла и кожа.

източник: pin.it

Декоративни панели от полистирол в кухнята

Най-традиционните декоративни панели от полистирол за работна повърхност с кухненско оборудване, в части, където се изисква често мокро почистване. Декоративният полистирен замества традиционните плочки поради достъпността си, бързия монтаж и вариативността на дизайна. Всеки човек може самостоятелно да облицова стените на кухнята. Това е още един момент за спестяване на средства. Необходимо е само да се помни, че не всички материали имат в характеристиките си топлоустойчивост. Земята в близост до камината и печката може да бъде декорирана с декоративен полистирол с последваща декорация.

източник: pin.it

В кухнята не можете да ограничите въображението си до нищо. Тук са подходящи гланцови и матови декоративни панели от полистирол; добре изглеждат моделите с десен и фотопечат. Кожата е модерна за престилките – плочи с абстрактни рисунки и орнаменти. Почитателите на класиката лесно ще изберат едноцветни варианти, а тези, които искат бъркотия от цветове – микс от цветове.

Декоративен полистирол в спалнята

Декоративните панели от полистирол ще осигурят топло- и звукоизолация в най-тихата стая в къщата. Основното тук е да изберете модели, които отговарят на съвременните санитарно-хигиенни изисквания. Пластмасовите продукти съставляват главата на леглото. В интериора на стаята снежнобелият пръстен изглежда добре. Висококачествените панели в дървесен цвят ще украсят стените и тавана на спалнята на селската къща. Панелите, използвани като ламперия, изглеждат благородно. Добре стоят минималистичните неутрални нюанси и сдържаната класика. Можете дори да пребоядисате тапетите.

източник: pin.it

Декоративен полистирол в банята

Влагоустойчивостта и устойчивостта на екстремни температури на този вид довършителни работи го правят подходящ елемент при ремонта на банята. Удобството на пластмасата се състои в това, че проблемът се решава лесно, дори и при спешни случаи. Лесно е да се демонтира част от декоративната стена от полистирол и да се монтира, сякаш нищо не се е случило. 

източник: pin.it

Как се почистват декоративни панели от полистирол?

Прахът и мръсотията се отстраняват лесно, но специфичното гниене не може да бъде отстранено. Строго забранено е да се докосва пластмасовата повърхност с абразивни материали. Те създават микропукнатини, които не могат да бъдат заздравени. Различните разтворители и обезмаслители, хлорът и ацетонът също са противопоказни. Дъската ще загуби първоначалния си вид и цвят. Алкалният сапун също може да повлияе на равномерността на цвета.

Да предположим, че върху пластмасовата плоча има мазни петна, следи от маркери или продуктът е избледнял. В такъв случай можете да опитате да избършете тази област с амонячен разтвор. Най-добре е да оставите големите площи за почистване на професионалисти от почистващата фирма. В домашни условия те използват препарат за миене на съдове или паста, приготвена от сода за хляб, разредена с вода.

източник: pin.it

Заключение

Нови технологични и практични материали заменят обичайните декоративни панели от полистирол. Днес висококачествените декоративни панели от полистирол могат да бъдат открити в офиси, големи градски апартаменти и частни къщи. Материалът е функционален и идеален за декорация в модерен високотехнологичен стил. Той изглежда прилично. Ключът е в цената. Собственикът на къща или наемателят на офис с голям трафик няма да трябва да инвестира сериозно в ремонти, опитвайки се да създаде уникална среда. Посетете сайта OLX за да се запознаете с най-добрите оферти за декоративни панели.