4те на-добри мотоциклета на Ducati

Най-атрактивните мотоциклети са резултат от силна ангажираност, най-добро представяне на способностите, разпознаваем външен вид и, най-важното, силно желание за каране.

Ducati с гордост представя индустрия, като показва същността на италианската култура в дизайна на всеки свой мотоциклет.

Тези прочути мотоциклети превръщат в реалност мечтите на всеки мотоциклетист, който е запален по пътуванията, изследването на нови пътища и превръщането на историята в реалност.

Въведение

източник: Pinterest

В днешни дни Италианската марка Ducati произвежда мотоциклети с високо качество, уникален дизайн и съвременни технологии и е част от германския концерн Volkswagen group. В началото те са произвеждали мотоциклети, а радио приемници и електрически уреди.

През юли 1949 г. Ducati представя модела „Ducati 60“ – първия завършен мотоциклет на компанията. Тази машина ги тласка към успех като производител на мотоциклети и през 1954 г. е създадена мотоциклетната част, Ducati Meccanica SpA.

Ducati се превръща в най-известната компания за производство на мотоциклети, след като постига няколко постижения по време на дългата си история. Седалището на компанията е в Борго Панигале, Болоня, Италия. Групата се контролира от Volkswagen Group чрез италианския си филиал Lamborghini, който е собственост на германския автомобилен производител Audi. 

Модели на Ducati

Ducati се превърна в най-известния италиански производител на мотоциклети в света, който разработва и произвежда едни от най-прекрасните спортни мотоциклети на пазара, снабдени с екзотични технологии и огнени италиански характеристики.

Нека разгледаме моделната гама на Ducati.

Ducati 916

източник: Pinterest

Ducati 916 въплъщава определена същност на ДНКто на марката, съчетавайки принципите на външния вид, мощността и характеристиките в един мощен мотоциклет. Масимо Тамбурини създава своя шедьовър – 916, който през 2014 г. е обявен за „най-красивия мотоциклет за последните 50 години“ от списание Motorcycle News.

Моделът 916 е сдържан, плавен и прагматичен, със 114 конски сили при 9000 об/мин и максимална скорост от 300 км/ч, като освен това е изключително забавен и ефективен за управление. Моделът Ducati 196 е истински шедьовър на дизайна, като теглото му в сухо състояние е 195 кг.

Ducati разработва своя мотоциклет със скромните 100 конски сили, въпреки че по това време неговите конкуренти предлагат мощност от около 170 конски сили. Въпреки това, докато конкурентите му са лимитирани технологични ограничения и изискват сложна поддръжка, 916 ви носи удоволствието от карането на аналогов мотоциклет, какъвто всъщност е. Дори и след всички тези години на усъвършенстване на спортните мотоциклети, 916 ви дава увереност и и ви очатова по начина, по който атакува всеки завой.

Мотоциклетите Ducati 916 рядко се продават за повече от 37 000 ЛВ. Карането на такъв модел все още е невероятно и уникално преживяване, а сега е най-подходящият момент да се сдобиете с него.

Ducati Diavel Lamborghini

източник: Pinterest

Ducati е известен с производството на мощни круизерни мотоциклети. Всичко, създадено в Италия, е горещо и малко палаво – от изкуство и мода до автомобили и мотоциклети. При съчетаването на двете марки – Ducati и Lamborghini получаваме върховния израз на страстта.

Дизайнерите от Ducati и Lamborghini си сътрудничат, за да оформят профила на Diavel Lamborghini и да включат стилистични влияния от FKP, като например цветовата гама Verde Gea с контрастиращи детайли Electrum Gold. Специалното издание на Diavel получава множество подобрения от въглеродни влакна, включително вентилационни отвори, капаци на радиатора, спойлер, двигател, калници и капак на седалката, както всеки италиански мотоциклет от висок клас. Номерът 63 върху мотоциклетите напомня за годината на основаване на Automobili Lamborghini S.p.founding A. – 1963. 

И Diavel, и Lamborghini използват един и същ 1262-кубиков L-образен двигател, който произвежда 157 конски сили и 140 кг-м въртящ момент. Цената на лимитираната серия 2021 Ducati Diavel Lamborghini, която тежи 485 килограма в сухо състояние, започва от 60 000 лева, което е с 20 000 лева повече от цената на базовия модел.

Ducati Multistrada V4

източник: 4kwallpapers.com

Това е най-дългоочакваният нов мотоциклет на Ducati за 2021 г. Ducati Multi Strada V4 е спортно-туристически или приключенски мотоциклет, който е оборудван с нов 1158-кубиков V4 Granturismo двигател, който произвежда 170 конски сили и 136 кг-м въртящ момент. Той е известен и като изцяло новото четвърто поколение Multistrada. Този мотоциклет включва вградена радарна система с боток, която позволява откриване на мъртвата зона и адаптивен круиз контрол.

Той е с два килограма по-лек и по-компактен от предишния 1262-кубиков Testastretta DVT L-Twin. Като се има предвид базовата цена от 37 000 ЛВ, при закупуването на този отличен и добре проектиран мотоциклет избирайте измежду четирите (4) модела Ducati Multistrada: Multistrada V4, Multistrada V4 S и Multistrada V4 S Sport, като всички те имат 1158-кубиков двигател V4 Granturismo.

При пробег от 59 200 км новият двигател има и най-дългия интервал за поддръжка на клапаните. Изглежда, че Ducati е свършила отлична работа, тъй като новата Multi е включена в най-добрите ни ревюта за годината.  

Ducati Scambler Nightshift

източник: Pinterest

Още една година, още един модел Scrambler от Ducati. От пускането му на пазара през 2014 г. компанията пусна множество версии, много от които се предлагат и до днес. Ducati Scrambler е ретро, класически и конвенционален мотоциклет, който включва съвременни технологии в удобен за ползване и приятен дизайн.

С наближаването на 2021 г. се появи ново допълнение към модела Scrambler. Ducati продължава да обновява своя Scrambler и добавя новия Scrambler Nightshift към гамата, когато се запознаваме с изцяло новия Ducati Multistrada V4.

Всеки модел Scrambler има свой отличителен външен вид, характеристики на шофиране, както и оборудване и функции. Моделът Scrambler Cafe Racer е подходящ за градските жители, защото има спортно клипс кормило, което води до агресивна позиция при каране, докато Scrambler Desert Sled е по-офроуд, защото има режим на каране извън пътя с по-голям ход на окачването.

Scrambler Nightshift е най-„вълнуващото“ допълнение към гамата. Началната цена на новия Scambler Nightshift е 19 000 ЛВ и той има право кормило с огледала на бара, плоско седло за двама души с шарка за прибиране и преобръщане, колела с телени спици и номера отпред. 

Заключение

Ducati продължава да произвежда широка гама от мотоциклети с добра производителност, превъзходен дизайн и впечатляващи цени – от първия си успешно произведен мотоциклет през 1946 г. до най-новия си модел мотоциклет.

Успехът на Ducati ги затвърди като успешен производител и те ще продължат да създават прекрасни мотоциклети, които могат да сбъднат вашите мечти.