4 най-добри градински преносими скари за 2022 г

Здравейте, имате ли възможност да седите цяла вечер на вашето място с външното барбекю? Преди да се лутате, за да намерите най-добрите градински преносими скари, тук ви предлагаме четирите най-добри варианта.

Източник: Pixabay

CampingzXpert 200 LS

Спецификации:

● Материал: Легирана стомана

● Режим на готвене: Газ и лава камъни

● Размери: 108 x 50 x 99 см

● Тегло: 46,2 килограма

● Налични котлони: Една

● Цвят: тъмно сив

● Цена в OLX: 312 лв.

Независимо дали е слънчев ден под яркото слънце или нощ под луната, този газов грил от Campingz със сигурност ще удвои забавлението ви с барбекю. Този градински преносим грил предлага пространство за готвене с размери 54,5 x 34,5 cm, идеално за приключване на задачите за кратко време. 

Целият корпус е от неръждаема стомана, за да се предотврати повреда от вода, образуване на корозия и сурови атмосферни условия. Едната страна на горелката на грила е запазена за готвене, а другата е за сервиране. Що се отнася до грил секцията, тя е просто на следващото ниво.

Секцията за барбекю е покрита и има двойни тави за грил, за да свършите повече работа за по-малко време. Системата от лава камъни е не само безпроблемна за управление и поддръжка- но и придава изкусителен вкус на ястията ви.

За безпроблемно влачене и преместване сте се подсигурили с колела. Долната част е проектирана така, че да побира повече неща, без да отнема от дизайна на тялото. 

Плюсове

  •  Корпус от стоманена сплав без корозия
  • Тънък и елегантен ергономичен дизайн
  • Лесно местене и поставяне
  •  Двойни тави за печене на скара
  •  Здрави, за да издържат на атмосферни влияния

Минуси

  • Няма минуси

https://www.olx.bg/d/dom-i-gradina/gradina/q-%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B1%D0%B5%D0%BA%D1%8E/

Барбекю 21607 Грил

Спецификации:

Материал: Легирана стомана

Режим на готвене: Електрически режим и на дървени въглища

Налични котлони: Няма

● Тави за грил: Двойна

● Цвят: черен

Режим на захранване: Регулируем

OLX цена: 69,99лв.

Навремето правехме това, като пекохме пиле и говежди пържоли на газови скари. Тъй като времето вече е напреднало, нека си вземем този електрически градински преносим грил. Този грил 21607 е просто изумителен, когато става въпрос за производителност.

Материалът, от който е изработен корпусът, е 100% неръждаема стомана, за да издържи на суровите атмосферни условия и да запази първокласната производителност. Мощността на грила също не е постоянна. С помощта на регулатора по-долу можете да регулирате режима според нуждите си.

Наличието на двойна скара ви позволява да вършите работата по-бързо. Горният капак е тук, за да предотврати развалянето на ястието ви. От долната страна присъства поддържаща решетка, за да съхранявате допълнителните си неща и въглища.

Що се отнася до консумацията на енергия, тя е 2000 вата, които са доста задоволителни. Единствената липсваща съставка е наличието на колела. Тъй като теглото е голямо, ще имате проблеми с преместването на градинската скара тук и там.

Плюсове

● Електрически режим на печене

● Регулируема мощност на грила

● корпус от 100% неръждаема стомана

● Двойни тави за грил

● Капак с горно покритие

Недостатъци

● Няма колела за преместване

https://www.olx.bg/d/dom-i-gradina/gradina/q-%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B1%D0%B5%D0%BA%D1%8E/

Weber Spirit Gas Grill 

Спецификации:

● Материал: Неръждаема стомана

● Режим на готвене: Газ и дървени въглища

● Налични котлони: Няма

● Тави за грил: Двойна

● Тегло: 20 килограма

Размери: 81 x 132 x 160 см

Цвят: черен

Режим на захранване: Регулируем

OLX цена: 360 лв.

Weber винаги е бил шампион, когато става въпрос за предлагане на висококачествени градински преносими грилове за ежедневна употреба. Този газов грил е още един пример за висококачествената продукция на Weber.

Материалът на корпуса от неръждаема стомана предотвратява изтичането на топлина, което спомага за поддържане на топлината, накратко – за най-добрия вкус. Капакът с порцеланов емайл също е ненадминат. Капакът за големи натоварвания е създаден, за да издържи дълго време. Също така, порцеланово-емайлираният капак няма да ръждяса, тъй като не подлежи на корозия.

Другата добра страна  е, че този газов грил от Weber Spirit не изисква много поддръжка. Използвайте влажна микрофибърна кърпа без власинки, за да почистите грила с почистващ разтвор. Отстрани има две решетки за сервиране. Чугунените решетки се грижат за равномерното изпичане на скарата.

Инструментът за грил с шест куки ви помага за безпроблемното охлаждане и печене на скара. Можете да променяте мощността и режима в зависимост от нуждите си и желанието за печене на скара. Освен това разполага с колела, за да може по-лесно да  преместите грила.

Плюсове

● Чугунени решетки за равномерно печене

● Капак за покриване на тежките помещения с порцеланов емайл

● Здрави колела за лесно придвижване

● Идеален размер за семейство

● Максимално разпределение на топлината

Недостатъци

● Обичайни проблеми с топлината

https://www.olx.bg/d/dom-i-gradina/gradina/barbekyuta/q-%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B1%D0%B5%D0%BA%D1%8E/

Grill Time BBQ Grill

Спецификации:

Режим на готвене: Газ и дървени въглища

Налични печки: Няма

Тави за грил: Двойна

Цвят: тъмно сив

Режим на захранване: Регулируем

OLX цена: 166 лв.

Ако търсите нещо, което можете да използвате за семейни празненства, грилът за барбекю Grill time е перфектният вариант за вас. Няма нещо, което да поискате, а тази скара да не ви предложи.

Можете да държите под око топлината с помощта на термометъра. Покриващият капак е облицован с термоустойчива дръжка, за да предотврати изгаряне на ръцете. Освен това капакът може да се сваля, за да го използвате според нуждите си.

Решетките са от неръждаема стомана, за да поддържат топлината, перфектни за равномерно печене на скара. Долната част е предназначена за съхранение на дървени въглища. Освен това, използвайте влажна кърпа, за да почистите грила, когато почувствате, че е мазен.

Наличието на здрави колела прави преместването без усилие. Всичко, което е необходимо, е просто да бутнете и да издърпате. Секцията за дървени въглища е вентилирана, за да се избегне прекомерното отделяне на дим и топлина. 

Плюсове

● Материал на корпуса с висока якост

● Лесна поддръжка и употреба

● Уред за отчитане на топлината

● Свалящ се покриващ капак

● Колела за влачене без усилие

Недостатъци

● Липса на опора за капака

https://www.olx.bg/d/dom-i-gradina/gradina/barbekyuta/q-%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B1%D0%B5%D0%BA%D1%8E/

Как да закупите най-добрите градински преносими скари?

Нищо не звучи толкова забавно, колкото да се насладите на барбекюто през лятната вечер. Група приятели с огън под лунната светлина – не звучи ли като мечта? Единственият начин да се забавлявате по този начин е като имате най-добрата градинска преносима скара.

Колкото и лесно да се смята, че е намирането на най-добрата градинска преносима скара, нещата могат да се окажат нервни в момента, в който избирате най-добрия вариант.

Позволете ни да направим така, че нещата да звучат безпроблемно за вас – ето най-доброто ръководство за покупка. В този раздел сме подчертали факторите, които трябва да определите, когато избирате най-добрата барбекю скара за външна употреба.

Видът на горивото:

Най-важният фактор е да се избере видът на горивото. Изборът на вида гориво зависи основно от вашия стил на готвене.

Ако сте свикнали да готвите на скара, можете да изберете всеки вид гориво. От друга страна, ако сте начинаещ в грила и искате първият опит да бъде удобен, бъдете селективни при избора на вида гориво. 

Най-често срещаните варианти, които ще получите, са:

Газ: Както използваме газ за готвене вкъщи, така можете да имате и грилове с газов вход. Тук също имате две възможности: природен газ и течен пропан. При този вид гориво ще трябва да напълните резервоара или да установите директна връзка с източника.

Електрически: Има ли шанс да пропуснете режима на електрическа скара в това напреднало време? Също както при газта, трябва да установите връзка с източника. Този тип гориво е безпроблемен за използване и поддръжка. И все пак е икономичен. 

Въглища: Грилът на барбекю без аромата на дима е като торта без захар. Въглищата са най-традиционният начин за печене на пилешко и говеждо месо на скара. Най-хубавото при използването на дървени въглища е, че са евтини и се предлагат в изобилие. Въпреки това ще се нуждаете от подходяща поддръжка след всяка употреба.

Преносимост

Първоначално може би обмисляте да купите външна скара само за употреба в градината. Но ще има моменти, в които ще трябва да използвате грила на открито. Тогава преносимостта е от значение.

Тук най-важното е наличието на колела. Независимо от това колко тежък е грилът, наличието на колела ви позволява да влачите градинския грил, където пожелаете..

Материал на корпуса

Материалът, от който е изработен корпусът, е фактор, който определя колко дълго ще издържи продуктът. Тъй като купувате градински преносим грил, очевидно е, че ще го оставите на открито. В градината си грилът ще се сблъсква с дъжд, вятърни бури и ярка слънчева светлина.

За да издържи на всичко това, материалът на корпуса трябва да е висококачествен. Помислете за чугун или неръждаема стомана. Това ще помогне да се предотврати образуването на корозия, избледняването на цвета и други повреди, причинени от атмосферните условия.

Разпределение на топлината

Разпределението на топлината ще определи колко добре ще бъде сготвено месото. Уверете се, че решетките на грила са от чугун или неръждаема стомана, за да се разпределя топлината равномерно. Освен решетките, покриващият капак също трябва да е херметичен, за да се предотврати изтичането на топлина..

Размер

И така, за кого купувате грила? За семейството или за приятели? Размерът на грила ще определи за колко души можете да готвите едновременно. Уверете се, че решетките на грила са удвоени, за да ускорите процеса. Освен това помислете за наличието на готварска печка за приготвяне на гарнитури.

Заключение

Надяваме се, че с това подробно ръководство за преглед сте намерили най-добрите градински преносими скари. За да си заслужава инвестицията, обърнете внимание на факторите за покупка, посочени в ръководството за покупка. 

Освен това се уверете, че сте повикали приятелите и семейството си, докато сте организирали барбекю вечер в градината си. В края на краищата семейството и приятелите са най-важни. И накрая, коментирайте коя градинска преносима скара смятате за най-добра.