4 ПРИЛОЖЕНИЯ, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНAT ДА СПЕСТИТЕ ПАРИ

Улавяте ли се, че си поемате дъх всеки път, когато проверявате наличния баланс в банковата си сметка? Живеете на муфта, за да може парите да ви стигнат до заплата? Разгледайте тези ключови мобилни приложения за спестяване на пари, преди да захвърлите своя мобилен телефон и интернет план в името на спестяването на пари. Тези приложения намаляват бюджета и разходите.

Без значение откъде започвате, най-добрите приложения за спестяване на пари ще ви помогнат в спестяването. Тези прости приложения изискват банкова сметка и смартфон за стартиране. Всяко приложение има свой различен стил и техники за спестяване на пари. Но в основата си те имат за цел да ви насърчат да започнете да спестявате, без съзнателно да мислите за това.

Не забравяйте, че ще трябва да предоставите банковите си данни, за да използвате тези приложения за спестяване на пари. Също така се уверете, че вашата банкова сметка има защита на баланса от минимум няколко лева. Ето защо, за да ви помогнем да изберете от множеството  приложения, ние съставихме списък с 4-те най-добри приложения за управление и планиране на пари. В този списък има по нещо за всеки, независимо дали решите да продължите към дългосрочните си цели, да се предпазите от измами или да се измъкнете от дългове.

1. QAPITAL

Източник на изображението: Qapital

Qapital е приложение за спестяване, което отделя малки суми пари, които не са ви необходими за плащания или ежедневни разходи на рутинна основа. Имате свободата да  определите конкретни „регулации“ и „напомняния“ за спестяване, като например заделяне на рестото при всяко плащане, спестяване на пари всеки път, когато харчите по-малко от бюджета си, спестяване, когато купувате неща, които се опитвате да намалите, отделяне настрана на 30% за данъчно облагане всеки път, когато получите финансиране (изискване за фрийлансър!) или да спестявате фиксирана сума всеки ден, на всеки две седмици или месец по месец. Общо взето спестяването никога не е било по-лесно.

Човек може да използва приложението по различни начини: Можете да се поискате дебитна карта Qapital или да свържете текущата си банкова сметка. Qapital може да се използва и за инвестиране в ETF портфейл за вашите дългосрочни цели. Нещата, които получавате, се определят от избрания от вас пакет.

Приложението е добре познато със своя графичен, ориентиран към целта дизайн. Можете да го използвате като дигитално табло за следене на вашите финанси, като прикачите снимки на вашите цели. Най-подходящо е за хора, които се ръководят от представянето на целите си. Базовият план е 3 долара на месец, с налични по-високи нива. Предлага се и 30-дневен безплатен пробен период.

2. IBOTTA

Източник на изображението: Ibotta

Ibotta връща пари в брой за покупки, направени в стотици магазини, включително Amazon, Walmart и Target. Потребителите избират каквито оферти искат, след което използват приложението за смартфон, за да сканират или качат разписката си, за да потвърдят транзакцията си. Ibotta може да се свърже с пазрски акаунт на много фирми с програми за награди, което прави сключването на сделки много по-лесно. Ibotta разполага с плъгин за браузър, който може да се използва за печелене на пари в брой при онлайн покупка в допълнение към приложението. Печалбите могат да бъдат изтеглени чрез PayPal, преведени по банкова сметка или използвани за закупуване на подаръчни ваучери.

Предимства: Тъй като има толкова много партньорски марки и търговци, е лесно да намерите оферти за продукти, които ще купувате така или иначе, като хранителни стоки. Освен това новите потребители могат да получат пълно възстановяване на сумата при първата си транзакция.

Недостатъци: Недостатъкът на твърде многото оферти е, че скролването през приложението, за да откриете такива, които са свързани с вашите покупки, може да отнеме време.

Полезно за: увеличаване на вашите средства, облекчаване на инвестирането

3. MONEY BOX

Източник на изображението: Moneybox

Представете си да вземете ресто от ежедневните покупки и незабавно да го поставите в отделни парични фондове, вместо да го оставяте в джоба си или между възглавниците на дивана си. Приложението Moneybox прави това. Moneybox улеснява спестяването, като закръглява транзакциите, направени с вашата свързана дебитна карта, и вкарва разликата в паричен фонд.

Наистина ли си заслужава ? Moneybox вярва в това: позволява ви да започнете да печелите само 2 лв. и докато продължавате да пазарувате, спестовната ви сметка ще нараства без да се замисляте за това. Клиентите, които са в пробен период, са направили средно по 30 покупки на седмица, като 28 покупки от тях са закръглени, спестявайки 19 лв. седмично и 1000 лв. годишно. Всичко това се трупа! Месечните доплащания също могат да се добавят към вашия акаунт в Moneybox. Moneybox поставя допълнителните ви пари в един от трите ISA: стандартен, умерен или рисков. Те също имат отлична репутация.

4. OLX

Graphical user interface, website

Description automatically generated

Широката достъпност и креативността на такива приложения са два важни фактора за успеха на покупко-продажбата на неща онлайн. Когато става въпрос за уебсайт за електронна търговия, не можем да не подчертаем OLX, който наистина революционизира начина, по който продаваме употребявани/нови артикули, за да правим пари! Вярваме, че повечето от вас са чували за OLX чрез телевизионни реклами или онлайн реклами. В OLX има много артикули, като мобилни телефони, които стават все по-популярни в уебсайтовете. В този случай запознаването с OLX не е необходимо. Въпреки това, заради хората, които не са запознати с OLX, ще ви го представим накратко.

Няма да имам нужда от въведение в OLX. Ако сте публикували малки обяви във вестници или други медии, уебсайтът използва същата техника като малките реклами в дигиталния свят. Казано по друг начин, всичко, което трябва да направите, е да отидете на сайта и да публикувате рекламата си. Тогава милиони интернет потребители ще кликнат на нея, за да я видят и ще се свържат с вас, ако се интересуват от продукта, който продавате.

Как OLX ви спестява пари?

Ако сте собственик на автомобил и искате да го продадете възможно най-бързо, просто влезте в OLX. Предоставете вашата информация за контакт и публикувайте обява. Ще започнете да получавате запитвания от купувачи от цялата страна след няколко минути или часа. Както виждате, по този начин намаляте участието на брокер в тази процедура, което е неизбежен аспект на конвенционалните методи за покупко-продажба. Сега бихме искали да разгледаме няколко от най-добрите функции на OLX, които позволяват на потребителите да купуват или продават предпочитания от тях продукт само за част от минутата.

Цената на онлайн рекламата е една от най-привлекателните характеристики на OLX. За разлика от традиционните рекламни подходи, не е необходимо да инвестирате много пари.