4-те най-добри опции за хладилник, с чиято помощ да запазите храната си свежа

Основната причина да имате хладилник е да охлаждате храната си. Ниските температури предотвратяват rразвалянето на храната. Хладилниците намаляват скоростта, с която растат бактериите, присъстващи във всички храни, и така ги запазват свежи за по-дълго. Следователно необходимостта от качествен хладилник, особено през лятото, когато температурата навън е изключително висока, е огромна.

В тази статия ще споделим с вас 4-те най-добри опции за хладилник.

1. RB33J3830SA / EF Хладилник с фризер – Перфектна охлаждаща технология

Хладилникът с фризер Samsung RB33J3830SA / EF е идеалният избор, ако искате голям хладилник, разполагащ с фризер. Той е оборудван с най-новите технологии и се предлага на отлична цена.

Красивият дизайн на този хладилник се откроява с графитения си цвят с метален ефект и се вписва идеално във всеки ъгъл на всеки дом. Широкият LCD дисплей и първокласният сензорен контролен панел, разположен от външната страна на уреда, следят двете температурни зони.

Това позволява температурите в хладилника и фризера да се регулират независимо една от друга, заменяйки класическите бутони, които стават все по-стари.

Контролните елементи на уреда включват:

  • Показване на температурата във фризера.
  • Показване на температурата в хладилника, функция Super Freeze за супер замразяване.
  • Функция Режим почивка.
  • Фризерна секция и предупредителен индикатор за отворена врата.

Хладилната зона предлага диапазон между 1°C и 7°C. За сравнение, температурата в 4-звездната зона на замръзване може да варира между -15°C и -23°C.

Дизайнът с хладилна част отгоре и фризер отдолу осигурява максимална функционалност. Доказано е, че хладилникът се използва по-често от фризера.

Устройството разполага с технологията Space Max Technology, която се състои от много тънка стена. Тя създава по-голям вътрешен капацитет, без това да е за сметка на енергийната ефективност. Системата на Samsung All-around Cooling охлажда цялото вътрешното пространство равномерно. Студеният въздух се издухва през вентилационните отвори, разположени на всеки рафт, поддържайки температурата постоянна и храната свежа. Този модел е с технология No Frost, която автоматично размразява хладилника, а също има и No Frost на фризера. Влагата се събира от централния оребрен изпарител.

Изпарителят предотвратява образуването на скреж във фризера, като същевременно поддържа оптимална температура, която запазва качеството и свежестта на храната за по-дълго време. Тази технология за охлаждане на камерата без натрупването на лед осигурява почти два пъти по-бърза работа, което намалява изискванията към охладителната система и увеличава надеждността ѝ.

2. Хладилникът Arctic AK60366M30NFMT – богат избор от функции

Уредът с механично управление е различен на пръв поглед. Има елегантно сребристо покритие. Повърхността на вратите имитира неръждаема стомана, а сивите му страни се вписват идеално в кухнята.

Иновативният дизайн Efi Line освежава стаята, в която е поставен хладилникът. Контролният панел с механично управление, поставен във вътрешната част на  устройството, следи двете температурни зони, които могат да се регулират отделно.

Средната температура в хладилника трябва да бъде около + 5 ° C. Температурата във фризера трябва да бъде -18 ° C. Вътрешната температура зависи от температурата в помещението, където се намира уредът.

Температурата също зависи от това колко често се отваря вратата и количеството храна, съхранявана в хладилника. Най-ниската температура в хладилната част е точно над отделението Garden Fresh.

Въртящото се копче на термостата също може да бъде нагласено така, че компресорът да работи непрекъснато. Устройството има две реверсивни врати с вертикални дръжки, отварящи се надясно.

За максимална практичност хладилникът е разположен отгоре, а фризерът – отдолу. Това е така, защото хладилникът се използва по-често от фризера. Този модел има двойна технология за охлаждане Full No Frost както за хладилника, така и за фризера. Системата Arctic с Air Flow Dual-Tech създава отлични условия за съхранение на свежа храна в хладилника.

3. Beko RCSA 366K40XBN – Технология за пълно размразяване

Дизайнът на хладилника Beko RCSA366K40XBN, който е част от серията Evo Line, е прекрасен. Откроява се със сребристия цвят на вратите и сивите страни с емайлирана повърхност.

Контролният панел с механично управление, разположен вътре в устройството, следи температурите в двете отделения, които могат да се регулират независимо. Получените температури в хладилника и фризера могат да варират в зависимост от:

  • Външната температура
  • Честотата на отваряне на двете врати
  • Количеството съхранявана храна

За максимална функционалност хладилникът е поставен отгоре, а фризерът отдолу. Това е така, защото хладилникът се използва по-често от фризера. Този модел има функция за автоматично размразяване само на хладилната част, което предотвратява образуването скреж вътре в хладилника.

Системата е изградена така, че водата от размразяването да се събира на определено място на дъното на хладилника, откъдето се оттича в тава, намираща се над компресора. След това водата се изпарява оттам, благодарение на топлината, отделена от компресора по време на работа.

Beko RCSA 366K40XBN е практичен хладилник с един компресор и 2 охладителни системи. Той е оборудван с най-съвременните технологии и е идеален за големи семейства. Този модел със статична система за охлаждане има голям нетен капацитет на хладилната част от 223 литра и специално отделение за плодове и зеленчуци.

Това устройство е снабдено с антибактериално уплътнение, което предотвратява образуването на мухъл и проникването на бактерии вътре в хладилника. По този начин храната запазва по-дълго свежестта си.

Вратите на този хладилник са изработени с технологията Sliding Hinge, която  осигурява максимално ниво на защита и изолация. Освен това те имат перфектна водонепропусклива заключваща система за пълна защита, така че да разполагате със свежа храна всеки ден.

Статичната охладителна система на Beko разполага с функцията за охлаждане/замразяване Low Frost, която работи по същия начин като охладителната система на хладилните чанти. Заради своята забележителна степен на изолация, Beko има способността да издържи без електричество в продължение на 33 часа, без това да се отрази на качеството и свежестта на храната във фризера.

4. BEKO BCSA285K3SN Хладилник с фризер – реверсивни врати

Функцията и приятният дизайн на вашата кухня вървят ръка за ръка. Хладилникът с фризер за вграждане BCSA285K3SN от Beko може да се вгради в кухненското обзавеждане, за да се радвате на кухня, в която обичате да каните приятелите си на вечеря. Реверсивните врати осигуряват допълнителна гъвкавост при избора на идеалното място за позиционирането му.

Рафтовете от безопасно стъкло издържат до 25 кг и идеално разделят наличното в хладилника пространство.

Благодарение на системата Sliding Hinge, хладилникът осигурява максимално ниво на защита и изолация. Вратите се затварят плътно и гарантират запазване на качеството на продуктите, за да се наслаждавате на свежа храна всеки ден. Охладителната система работи безупречно с минимална консумация на енергия. Освен това можете лесно да регулирате температурата с помощта на удобния термостат.

В зависимост от ограниченията на кухненското оформление посоката, в която се отварят вратите на хладилника, може да бъде променена. Тъй като иновативният дизайн включва допълнителни странични панти, те могат да се монтират както в ляво, така в дясно.

Този хладилник поддържа икономично оптимално осветление, което не увеличава сметката ви за ток. Разполага и с просторно отделение за плодове и зеленчуци, където можете да ги съхранявате при най-благоприятни за тях условия.

Освен това има специален рафт за големи цилиндрични бутилки и контейнери. Една от основните грижи при организиране на домашно парти е ледът за напитки.

Лесно достъпният контейнер за лед във фризера е идеалното решение на този проблем, така че какво повече има да му мислите? Хладилникът е оборудван със специално отделение за съхранение на яйца, а рафтовете, проектирани от вътрешната страна на вратата му, ви позволяват да подредите храната и напитките си по удобен за вас начин, така че да имате бърз достъп до тях.

Последни думи!

Това са 4-те най-хвалени хладилника, които ще отговорят на вашите нужди. Те са най-подходящи за лятото, тъй като предотвратяват застояването на храната по възможно най-добрия начин. Отличните им характеристики и иновативните им технологии ги правят изключително функционални и оправдават цената им.

Така че идете и вземете перфектния хладилник за вас още сега!