5 ЕЛЕКТРИЧЕСКИ КОСАЧКИ ЗА ПЕРФЕКТНО ОКОСЕНА ТРЕВА

Всяко домакинство, което има морава или градина, изисква инвестиция в качествена електрическа косачка. Първо, за да окоси израсналата трева. И второ, за да се спаси от мъките да наема градинари.

В тази статия, за да ви улесним, ще ви споделим кои са 5-те най-добри издръжливи и икономични опции за косачки. Тези косачки ще превърнат косенето на трева в приятно занимание!

1. Електрическа косачка за трева Bosch ARM 32/3200, 1200W, 32см, кош 31л – Изключително добра технология

На външен вид тази косачка не се различава много от другите. Изработена е от издръжливи и висококачествени материали в зелен и черен цвят. Тежи само 6,8 кг, което я прави лесена и удобена за работа. Освен това дръжката се огъва напълно, за да спести място, когато не се използва.

Bosch ARM 32/3200 е косачка, която е оборудвана с мощен 1200W двигател, който осигурява висока производителност. Това е повече от достатъчно, дори и за най-трудоемките парцели.

Благодарение на компактния си дизайн и различните настройки, които предлага, косенето близо до огради или сгради никога не е било по-лесно. Можете също така да регулирате желаната височина на тревата до 20 мм, 40 мм или 60 мм.

Прецизността и точността на косене на ARM 32 са невероятни. Торбата за събиране може да побере обем до 31L. Това се равнява на около 80 квадратни метра морава. Най-вероятно ще можете да свършите работата си, без да я изпразвате.

Bosch ARM 32/3200 е една от най-продаваните и популярни електрически косачки на пазара. Повечето от клиентите, закупили тази косачка, имат много положителни отзиви за нея. Режещите остриета са с висококачествена изработка. В сравнение с друи модели тази косачка коси перфектно, тъй като скубе тревата, вместо да я реже. Тя издава съвсем тих звук от 93 dB по време на работа, което е доста под нивото на шум на нейните конкуренти в същия ценови диапазон. Нека да не пренебрегваме и факта, че тази косачка е лесна за почистване и поддръжка и изключително удобна за работа поради компактния си дизайн и ниското си тегло.

Може би единственият недостатък на този модел е захранващият кабел, с който трудно ще свикнете, и фактът, че колелата не се въртят на 360 градуса. От наша гледна точка това са бели кахъри в сравнение с предимства, които има.

Плюсове

 • Изработена от издръжлив и висококачествен материал
 • Скубе тревата, вместо да я коси

Минуси

 • Захранващият кабел намалява ефективността
 • Колелата не могат да се въртят на 360 градуса

2. Електрическа косачка Einhell GC-EM 1437, 1400W, 37 см, кош 36 л – Една ефективна машина

Ефективната и маневрена електрическа косачка Einhell GC-EM 1437 помага на страстните и амбициозни градинари да постигнат отлични резултати при косене на малки и средни тревни площи. Нейнияр мощен двигател, задвижван от въглерод, осигурява висок въртящ момент за лесно косене на висока трева.

За улеснение на всеки отделен човек могат да се правят прецизни корекции; има аксиално устройство за регулиране на височината на тревата с 3 нива. Благодарение на дългата си сгъваема дръжка, косачката не заема много място. Тя има захранване 230 V и 50 Hz мощност 1400 W. Самоходката притежава ефективна висока скорост от 3500 мин. ^ -1.

Тази машина коси тревата на 37 мм, но височината може да се регулира на 3 нива между 25-60 мм. Кошът й е с вместимост 36 L. Диаметърът на предните колела е 140 мм, а на задните 170 мм.

Косачката привлича клиентите със страхотните си характеристики, като мощен двигател с висок въртящ момент и 3 нива на регулиране на височината на тревата. Черешката на тортата са сгъваемата дръжка и скобата за захранващия кабел. Тази косачка има големи колела, а както всички знаем, широките колела оказват по-малък натиск върху моравата. Освен това тя има висококачествена удароустойчива пластмасова конструкция и кош за събиране на трева. Силно се препоръчва за тревни площи до 500 m².

Плюсове

 • Има големи колела
 • Въглероден двигател, осигуряващ висок въртящ момент

Минуси

 • По-малко конкурентоспособна от нейните алтернативи

3. Електрическа косачка Steinhaus Start PRO-ELM12, 1200W, 32 см – Best Buy

Steinhaus, производител, известен с качествени продукти на цени, които са по всеки джоб, ни предлага модела Start PRO-elm12 DE 1200W. Това наистина е най-добрата покупка. Двигателят на косачката Steinhaus Start Pro-ELM12 е изключително мощен (1200W с максимум 3300 оборота в минута).

Тази косачка може да се справи дори с много висока трева и това я прави идеална за по-малки пространства и средни по големина дворове. Височината на тревата се регулира удобно от настройките на машината, където имаме 3 налични нива: 25 мм, 42 мм и 62 мм.

Острието е остро и ефикасно и реже тревата ефективно; отпадъците се изхвърлят и специален кош с приличен капацитет от 30 литра. Металната опорна дръжка, от която се държи, и колелата правят теглото на косачката само 8,3 кг.

Машината е изключително маневрена и лесена за използване при всякакви условия. Някои от плюсовете на тази косачка са, че е продукт на добре позната марка и се предлага на достъпна цена. В заключение, електрическата косачка Steinhaus Start Pro-ELM12 е идеална за използване на малки и средни тревни площи. Съотношението качество – цена е отлично и устройството си върши работата безпроблемно.

Въпреки че има някои незначителни проблеми, тази косачка все пак остава в класацията на най-добрите косачки поради многото си предимства. Не забравяйте, че цената й е повече от добра. С тази косачка косенето на тревата и упражняването на градинарски ви умения ще се превърнат в неочаквано приятни и релаксиращи занимания.

Плюсове

 • Регулируема височина на рязане
 • Достъпна цена

Минуси

 • Не е толкова издръжлива

4. Бензинова косачка Ruris Zimbru 889S – Косене на професионално ниво

Ако живеете в къща с дворно място, определено имате нужда от професионална косачка, с чиято помощ да поддържате градината си в спретнат вид. Силно ви препоръчваме да изберете косачката Zimbru 888S от Ruris.

Едно от най-големите предимства на този уред е, че за разлика от другите тежки машини, той има ниско тегло от само 19,5 кг, което го прави особено лесен за пренасяне и местене. Цилиндърът има капацитет от най-малко 79 кубически метра. Двигателят е със голяма ефективна мощност от 2,5 к.с. Кошът за окосената трева е с обем от 45 литра, което е повече от достатъчно.

Освен това резервоарът има капацитет от 1,2 литра. Косачката може да събира отпадъците и има ръчно регулируема височина на косене. И така, какво повече ви трябва в една косачка, освен гореспоменатите характеристики?

Отидете и купете своята още сега!

Плюсове

 • По-ниско тегло
 • Ръчно регулируема височина на косене

Минуси

 • По-малка мощност спрямо нейните конкуренти

5. Бензинова косачка Steinhaus PRO-GLM502 – Най-добра мощност

Червено-черната бензинова косачка Steinhaus PRO-GLM502 е машината, която предлага най-добрата мощност от моторизираните модели. Тя е много по-ефективен и мощна при косене и се справя дори с най-упоритата трева. Този модел има високо ниво на маневреност и покрива доста по-голяма площ.

Увеличената мощност на двигателя на тази косачка ще ви помогне да свършите работата си за нула време. Цената й е много по-висока от средната, а освен това тя е и по-тежка от другите модели. Но за сметка на това има редица предимства и множество удобства. Steinhaus PRO-GLM502 се движи доста добре за теглото си от 31 килограма, благодарение на мощния двигател с мощност 3,5 к.с.

Освен това 7-те нива на косене дават възможност за косене на трева с ширина от до 500 мм, на височина между 25 и 75 мм. Снабден с 4 плътни гумени задвижващи колела за лесно придвижване. Предните колела са с диаметър 180 мм, а задните с 250 мм. Двигателят OHV има мощност от 2,6 Kw, което позволява бързото окосяване дори на много висока трева.

Въртящият й момент е 3,5 к.с., големината на цилиндъра й е 79 см, а максималната й скорост е 3580 об/мин. Резервоарът с вместимост от 0,8 литра позволява на косачката да обхване площ от 350 до 1000 m².

Разходът на гориво не е никак голям, а поради теглото си може да бъде поставяна на различни места без помощта на квалифициран персонал. За да работите с тази косачка, нямате нужда от други хора, но имайте предвид, че инструкциите за употреба и безопасност винаги трябва да се спазват стриктно.

Плюсове

 • Ефективна и бърза работа
 • По-малък разход на гориво

Минуси

 • По-тежка от другите косачки

Последни думи!

Електрическите косачки могат да ви помогнат да окосите порасналата трева. Независимо дали го правите, защото сте запалени по градинарството или просто от необходимост, една такава машина значително улеснява работата ви.

Лесни и удобни за използване, електрическите самоходки са една отлична инвестиция във вашето домакинство. Закупете тази, която най-добре отговаря на вашите нужди и си спестете много мъки.