5-те Най-добри пръскачки за боя

Пръскачката за боя предлага най-бързия и ефективен начин за справяне с петна по стените, проекти за запечатване и боядисване на дома. Ако искате да постигнете висококачествено боядисване на част от цената на наемането на професионалист, пръскачката за боя е вашето решение.

Може да си мислите, че пръскачките за боя са предназначени само за професионални бояджии, но тези удобни инструменти могат да ви спестят време и усилия с малко практика. За разлика от четките и валяците, те нанасят боята, като я изхвърлят през дюза, създавайки широка, равномерна струя само с натискане на спусъка.

Пръскачките за боядисване са идеални и за боядисване на големи площи като тавани, които ще бъдат неудобни за валяците. Можете да ги използвате и за неравни повърхности като огради, външни стени или шкафове. Обаче ще трябва да извършите повече подготвителна работа, за да избегнете попадането на боя върху нежелани повърхности.

Фактори, които да имате предвид при избора на пръскачка за боя

Факторите, които трябва да вземете предвид при избора на пръскачка за боя, са видът, размерът, обхватът, размерът на накрайника, нивото на шума и контролът на налягането.

Вид

Има три вида пръскачки за боядисване: компресорни, безвъздушни и ГОНН. Преди да закупите пръскачка за боя, трябва да имате предвид типа..

Компресиран

Тази пръскачка за боя разчита на въздушен компресор, за да изтласка боята през върха си. Те са достъпни и функционални. Обаче не е лесно да се контролира количеството боя, което излиза от дюзата. 

Безвъздушен

Тази пръскачка се захранва с електричество или газ. Боята се изпомпва с високо налягане, което може да покрие големи повърхности за кратко време. Недостатъкът на безвъздушните пръскачки за боя е, че издават много шум. Разпределението на пръскането им не е лесно за контролиране, което ги прави трудни за използване на закрито. 

Голям обем, ниско налягане (ГОНН)

Този тип пръскачка за боя използва голям обем въздух за изтласкване на боята и струя с ниско налягане за създаване на лек ефект на пръскане. ГОНН осигурява най-голям контрол, което ги прави подходящи за детайлно боядисване. Недостатък на ГОНН е, че тъй като използват голямо налягане, боядисването с тях може да бъде бавно. Следователно те не са подходящи за боядисване на големи повърхности.

Размер

Размерът на пръскачката за боя е от съществено значение, ако боядисвате голяма повърхност, тъй като трябва да можете да придвижвате пръскачката, за да достигнете до всяка област. Следователно трябва да изберете лека пръскачка или такава, която има колела или ремъци за гърба.

Размер на накрайника

Размерът на накрайника ще определи количеството боя, което излиза от пръскачката. По-малкият накрайник е подходящ за по-леко покритие, докато по-големият накрайник е подходящ за по-плътно боядисване.

Модел на пръскване

Най-добре е да разполагате с пръскачка за боя с накрайник, който може да разпръсква различни шарки. Формата на накрайника ще определи начина на пръскане. Някои пръскачки с накрайници могат да пръскат в няколко шарки, например в хоризонтална и вертикална посока и кръгла.

Достиг

Колкото по-дълъг е маркучът, толкова по-голям е обхватът на пръскачката. Ако искате да боядисвате удобно големи повърхности, трябва да инвестирате в пръскачка с дълъг маркуч и дълъг удължител.

Шум

Пръскачките за боядисване издават различни нива на шум в зависимост от мотора си. За закрити помещения е по-добре да се използва тиха пръскачка, например ГОНН. Идеален вариант за външни пространства обаче са газовите безвъздушни пръскачки предвид силния им шум.

Контрол на налягането

Пръскачките за боя се предлагат с контрол на налягането, който можете да настроите на високи, ниски, почистващи и валякови настройки. Това улеснява регулирането на налягането според нуждите ви за боядисване.

5 Най-добри пръскачки за боя, които можете да имате предвид

Изборът на подходяща пръскачка за боядисване за домашна употреба може да бъде труден, особено ако не знаете нищо за машината. За да улесним живота ви, в следващия раздел ще направим преглед на най-добрите 5 пръскачки за боядисване. Обърнете внимание.  

Безвъздушна пръскачка за боядисване Graco 262800 Magnum X5

Най-добър като цяло

Източник: Pinterest

Graco 262800 Magnum X5 е един от най-добрите модели пръскачки за боядисване, които можете да получите. Тя ви предлага гъвкавостта да маневрирате лесно и в най-тесния ъгъл, като същевременно поддържа дълъг маркуч за боя – до 30 метра. Мощността на пръскане е 0,27 г/мин., което я прави идеален вариант за големи пространства.

Характеристика

 • Предлага се с регулируемо налягане
 • Разполага с петгалонни кутии за боя, от които можете да теглите. 
 • Предлага се с 25-метров маркуч за боядисване, който осигурява добър обхват.
 • Можете да го използвате с тънки и тежки бои.
 • Тежи 8.6 кг.
 •  

Пръскачка за боядисване Wagner 0518080 Spraytech Control Spray Max HVLP

Най-добрата ГОНН

Източник: Pinterest

Пръскачката за боя Wagner HVLP разполага с контейнери за боя с вместимост 1 и 1,5 литра, което ви дава свободата да изберете чашата, която отговаря на това, което искате да правите. Тази пръскачка осигурява надеждна възможност за боядисване с кръгли, вертикални и хоризонтални накрайници.

Характеристика

 • Има регулируемо налягане
 • Има три модела на пръскане
 • Доставя се с чаши за боядисване с вместимост 1 и 1,5 литра и 20-метров маркуч за боядисване
 • Тежи 5 кг.

Пръскачка за боя REXBETI Ultimate-750

Най-лесно преносима

Източник: Pinterest

Пръскачката за боя Rexbeti ultimate-750 тежи само 1.8 кг, което я прави преносима пръскачка с други интересни функции. Тя има функция за регулиране на потока за регулиране на изхода за лесна употреба върху ръбове, ъгли и големи повърхности.

Характеристика

 • Той е изключително лек – 1.8 кг.
 • Има три модела на пръскане за по-широки възможности за боядисване.
 • Има приличен поток от 0,2 галона в минута.
 • Предлага се с регулируемо налягане.
 • Предлага се с чаша от 100 мл, четири дюзи и почистваща игла.

Безвъздушна пръскачка за боядисване Graco 262805 Magnum X7

Най-добра Количка

Източник: Pinterest

Пръскачката за боя с колела ви позволява да я придвижвате, което улеснява и ускорява работата ви. Тази безвъздушна пръскачка за боя Graco се предлага с количка, която позволява лесно придвижване и подобрена функционалност. Нейната функция за регулиране на налягането също ви дава възможност да контролирате потока на боята.

Характеристика

 • Има приличен поток от 0,31 галона в минута.
 • Предлага се с регулируемо налягане за лесен контрол.
 • Предлага се с 25-метров маркуч за боядисване за лесно придвижване.
 • Можете да го използвате с неразредена боя.
 • Заради количката и колелата, тя е по-голяма – 11.7 кг.

Пръскачка за боя Graco 257025 Magnum Project Painter Plus

Най-добро Съхранение

Източник: Pinterest

Тази пръскачка за боя е снабдена с отделения, в които можете да съхранявате аксесоари, като удължители, накрайници за пръскане и пистолети за пръскане. Тя е снабдена с гъвкава смукателна тръба, която лесно изтегля боята от петгалоновите контейнери.

Характеристика

 • Протокът му е 0,24 галона в минута.
 • Предлага се с 25-метров маркуч за боядисване, което го прави идеален за боядисване на големи повърхности.
 • Работи с неразредена боя.
 • Тежи само 7.25 кг.
 • Има стойка, върху която може да се постави.
 • Идва с отделения за съхранение.

Заключение

Купуването на добра пръскачка е достойна инвестиция. Пръскачките за боядисване предлагат евтин начин да боядисате пространството си като професионалист. Спестете си стреса и се сдобийте с висококачествени пръскачки за боядисване, предлагащи широка гама от функционалности, на уебсайта OLX, без да изразходвате голяма част от бюджета си.