6 най-добри обектива за Nikon, които трябва да разгледате

Само човек със скрита страст или силна решимост да заснема красота и естетика може да разбере въздействието на един приличен обектив върху фотоапарата.

Ако отговаряте на нашето описание, тази статия е за вас.

Преди да разберете какъв тип обектив би подхождал най-добре на Nikon, е необходимо да разберете, че обективите ще се различават. Всичко зависи от това дали разполагате с DSLR или Z безогледален модел на Nikon. Освен това мястото и това, което се опитвате да заснемете, също са от значение в това отношение.

Продължавайте да четете тази статия, за да навлезете в тънкостите на обективите, тъй като ще бъдат разработени вълнуващи прозрения!

Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM | A – Водоустойчив корпус

Снимка: hashmiphotos.com

Това е правилният избор за вашия фотоапарат, ако разполагате с DSLR на Nikon и предпочитате обектив с ултрашироко увеличение. Той е оборудван с 9 висококачествени ламели на диафрагмата. Sigma предлага 1,9-кратно максимално увеличение, което е невероятно.

Стремите се към висока рязкост, оригиналност, качество и контраст на вашите снимки?

Този обектив ще отговори и ще успее да оправдае очакванията ви. По този начин той ще се превърне във вашия фотоапарат, ако сте склонни да правите повече снимки в пейзажен режим.

По-долу са изброени някои от плюсовете и минусите на закупуването на този обектив.Можете да откриете продукта на сайта на ОЛХ.

ПлюсовеМинуси
По-евтин от други обективи на NikonУвеличава теглото на фотоапарата
Водоустойчив корпус (може да се използва при всякакви метеорологични условия)Възможно е да се появят проблеми при автофокус
Предлага високо ниво на фокусиране и мащабиранеНишката на филтъра не е осигурена
Качеството на снимките остава непроменено 

Nikon Z 24-70mm f/2.8 S – Най-новите оптични технологии

Снимка: dpreview.com

Обективът Nikon Z 24-70 мм има петзвезден рейтинг и е изключително популярен благодарение на това, че е актуализирана версия на обектива за пълнокадрови фотоапарати с монтиране Z. Този обектив също има 9 невероятни диафрагмени ламели в съчетание с импулсен автофокус.

Най-малкото разстояние, на което този обектив може да фокусира, е 0,38 м, а най-голямото разстояние, на което може да фокусира, предлагайки максимално увеличение, е 0,22x. За разлика от разгледания по-рано модел, този обектив има филтърна резба от 82 мм.

Обмислете плюсовете и минусите на този обектив за фотоапарат, изброени по-долу, за да вземете по-разумно решение за покупка. Можете да откриете продукта на сайта на ОЛХ.

ПлюсовеМинуси
Висока скорост и устойчивостТежко на ръцете
Най-добър за сватби и пътуванияпо-висок ценови диапазон
Използване на най-новите оптични технологии 

Nikon AF-S DX 16-80mm f/2.8-4E ED VR – Високо ниво на стабилизация

Снимка: pcmag.com

Да предположим, че търсите обектив, който е пуснат на пазара наскоро и има фантастични отзиви за стандартните му функции за увеличение. В такъв случай този обектив трябва да бъде разгледан. Оценката от 4,5 звезди и 7-те смъртоносни диафрагмени ламели го превръщат в достойна опция.

Не само това, но той предлага и ултразвуков автофокус, който заедно със 72-милиметровата дълга филмова нишка е невероятен за използване. Минималното фокусно разстояние от 0,35 м в съчетание с 0,22-кратното максимално увеличение правят този обектив похвален.

Разгледайте плюсовете и минусите, дадени по-долу, за да научите повече за обектива. Можете да откриете продукта на сайта на ОЛХ.

ПлюсовеМинуси
Високо качество на изображениятаСкъпа опция
Висока степен на стабилизация на изображениетоВъзможно е да не е съвместим с по-стари модели DSLR на Nikon
Прави перфектната снимка при всякаква светлина 

Nikkor Z 14-30mm f/4 S – Компактна конструкция

Снимка: nikon.com

Ако искате обектив, който да пасва добре на цялата рамка на фотоапаратите Nikon Z, като същевременно осигурява ултраширок обектив, този обектив ще ви помогне.

Той е достъпен вариант и също така е получил оценка от 5 звезди на онлайн пазара. Функцията му за автоматично фокусиране с импулсно генериране и 7-те нива на диафрагмата го правят достатъчно достоен за похвала.

Класът на максималното увеличение 0,16x е допълнение към неговата способност за минимално фокусиране 0,28 mm. Наред с това той се предлага с 82-милиметрова филмова резба. Теглото на този обектив е само 485 грама.

По-долу са изброени някои плюсове и минуси, които може да искате да разгледате, за да придобиете повече знания за този обектив. Можете да откриете продукта на сайта на ОЛХ.

ПлюсовеМинуси
Леко тегло за разлика от други обективиСтабилизаторът не е осигурен.
Достъпен вариантСкалата на разстоянието за фокусиране не е предоставена
Има компактен дизайн 
Висока рязкост от ъгъл до ъгъл 

Nikon Z MC 105mm f/2.8 VR S – Лесен за употреба

Снимка: ephotozine.com

Когато става въпрос за макрообективи, този обектив е отличен. Този обектив със сигурност се отличава със своя 4,5-степенен стабилизатор и първокласните си функции за автофокус. Този фотоапарат позволява максимално увеличение от 1,0x и минимално фокусиране от 0,29 м.

Наред с това този обектив има и 62 мм дълга филмова резба, което е оценено по достойнство. Това, в съчетание с 9-те диафрагмени платна, които предлага, и теглото от 630 грама, го прави отличен избор за вас.

По-долу са изброени някои причини да купите и да не купите този обектив. Обмислете ги, за да вземете разумно решение за покупка. Можете да откриете продукта на сайта на ОЛХ.

ПлюсовеМинуси
Притежава всички функции, които човек може да поиска от един обективЕдин от най-скъпите обективи
Оптична VR от 4,5 стъпкиПо-малко подходящ за снимки на пейзажи
Лесен за употреба/лек за ръката 

Tamron SP 90mm f/2.8 Di VC USD Macro – Най-добрите стабилизатори

Снимка: bnwcollections.com

Има два различни формата за фотоапаратите Nikon – DX и FX. Най-подходящият пълнокадров обектив в макроверсията би бил Tamron SP, в случай че имате DSLR Nikon. Дългата му 62 мм филмова резба и теглото му от 610 грама допринасят за красотата му.

Освен това има 4 стопа стабилизатори, така че вече няма да се притеснявате за размазани снимки. Той предлага максимално увеличение от 1,0x и минимален фокус от 0,3 м. Той е идеален избор заради 9-те си диафрагмени ламели и ултразвуковите специалитети за автофокус.

За да добавим още, той има покритие от наноструктура и е фантастичен избор, ако фотографът предпочита да увеличава и да прави близки планове. Последната версия на този обектив имаше някои недостатъци, които са актуализирани, и е осигурена оптимална производителност.

Освен това някои плюсове и минуси, свързани с този обектив, са от съществено значение. Те са разгледани по-долу. Можете да откриете продукта на сайта на ОЛХ.

ПлюсовеМинуси
Вертикален и хоризонтален стабилизаторЧесто погрешна оценка в сравнение с последната версия
Покритието от флуор предотвратява повредите 

 Заключение

Това са най-търсените и популярни обективи на Nikon, които се предлагат на пазара. През 2022 г. тези обективи претърпяха най-новата модернизация, което ви дава още една причина да обмислите закупуването им в зависимост от вида на фотоапарата, с който разполагате.