7 НАЙ-ДОБРИ КЛАСИЧЕСКИ ОБУВКИ NIKE

Nike е една от най-популярните марки за спортно облекло на пазара и продължава да продава класически маратонки, които са едновременно стилни и издръжливи. Компанията разполага с много широк спектър от стилове, цветове и дизайни, достъпни за обществеността. Това не е изненадващо, защото те са оказали огромно влияние върху начина, по който младите атлетични мъже и жени се обличат, действат и играят.

Класическите обувки Nike първоначално са предназначени за спорт и атлетична употреба, но с развитието на технологиите Nike ги усъвършенства за ежедневно носене. Ако търсите класически обувки Nike, продължавайте да четете тази статия. Направили сме списък на най-добрите класически обувки Nike. Така че, с това ръководство става лесно да намерите подходящите класически обувки Nike.

1. NIKE AIR FORCE 1

Снимка: Nike

Nike Air Force 1 е пусната на пазара през 1982 г. като баскетболна маратонка и оттогава се е превърнала в модерна класика. Веднага може да се разпознае като модна класика, с кожен връх и подскачаща въздушна опора в подметката. От дебютната си дата до днес обувката покрива десетилетия на стил. Това са може би най-добрите маратонки Nike, които се предлагат за по-малко от 200 лева.

2. NIKE AIR JORDAN 1

Снимка: Nike

Air Jordan 1 е най-емблематичната обувка в историята, проектирана от Питър Мур. През 1984 г. Майкъл Джордан обува първия си чифт Jordan и завинаги променя дебата за обувките. Линията Air Jordan започва с Jordan 1, преди да се превърне в собствена марка. Класическите обувки често се подновяват в свежи цветове и модерни комбинации, за да се запази свежестта им.  Те се предлагат в стилове с нисък, среден и висок ток. Не е изненадващо, че този дизайн се е запазил в продължение на години, благодарение на тайната единица Air-Sole и кожените наслагвания.

3. Nike PEGASUS

Снимка: tradeinn.com

Колекцията Pegasus прелива от зашеметяващи модели и нюанси.Цялата серия Pegasus заслужава похвала. Много елементи, които са конвенционални за маратонките на Nike, правят пробното си представяне при версиите Pegasus. Оригиналите включват здрава кожена горна част, междинни стелки от пяна и емблематичната външна част от тип “ waffle“.

4. NIKE CORTEZ

Снимка: Nike

Nike Cortez е любима обувка за бягане, която запазва репутацията си благодарение на класическата комбинация от луксозна кожена горна част и гумена подметка. Опростеният стил, който е представен за първи път през 70-те години на миналия век, е идеален за завършване на неангажиращи ансамбли или за придаване на спортен характер на втален костюм. Cortez лесно ще се превърне в постоянна част от вашата колекция от обувки, независимо дали предпочитате основен черно-бял нюанс или червен, бял и син вариант.

5. Nike Air max 1

Снимка: Nike

Серията Air Max е в основата на иновациите в бягането на Nike още от дебюта си. Компанията я стартира като експеримент за бягане, за да екипира атлетите. В крайна сметка това ги води до разработването и производството на ежедневни спортни обувки. Въпреки това серията Air Max я извежда на следващото ниво. Air Max 1 е първата обувка с видими въздушни мехурчета, което е дързък дизайн. Това, което прави тази обувка една от най-добрите обувки на Nike за 21-ви век, е колко дълго е останала в съзнанието ни. Air max 1 Parra и хибридният Air Max 1 Safari са само две от най-новите версии.

6. NIKE BLAZER

Снимка: Nike

Blazer е известен най-вече с баскетболния си произход, но поради изчистения си и семпъл стил се е превърнал в ежедневна обувка. Тази обувка с висок ток има голяма емблема както на медиалната, така и на латералната страна, както и автоклавна форма, която свързва подметката с междинната подметка за напълно оптимизиран вид.

7. NIKE FREE RUN 5.0 SNEAKERS

Снимка: Nike

През 2005 г. Nike пуска на пазара първите маратонки Free. Вдъхновението за дизайна е от спортисти, които тренират на бос крак. Тази моделна линия е лека и опростена, с удобна горна част, наподобяваща чорап, която е популярна тема за производителите през ХХІ век. Със своята гъвкавост да се разтягат и адаптират към стъпалото, но същевременно предлагайки адекватна структура, маратонките Nike Free Run 5.0 са обявени за едни от най-добрите маратонки за болки в краката.

8. NIKE CHALLENGE COURT

Снимка: Sneakerfiles

Nike Challenge Court, чиято премиера е през 1983 г., не е толкова зашеметяващ, колкото може да си представите. Той е с прост дизайн, с кожена горна част и дебела междинна подметка с някои класически елементи на шевове. Въпреки това той е ценен сам по себе си. Тази обувка има странна 3/4 кройка, която я прави отличителен избор за своята игра. Тези обувки дебютираха за първи път на тенис корта, като изненадаха приятно много от своите почитатели. 

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Горният списък включва някои от най-добрите класически обувки на Nike. Списъкът се състои от някои от най-продаваните обувки на всички времена като Nike Air force 1 и Air Jordan 1. Списъкът може да бъде дълъг, но ние го сведохме само до седем, като филтрирахме най-добрите модели обувки. Класическите обувки на Nike първоначално бяха насочени за употреба в атлетиката и спорта, но с времето и успеха си те вече са ежедневни обувки. Това са стилните и издръжливи обувки от най-популярната марка. Ако сте любител на класиката и обичате класическите обувки Nike, то сигурни сме, че този списък ще ви помогне да решите какви обувки да добавите към колекцията си.