9 идеи за градински къщички, които не можете да пренебрегнете

Кой не обича градински къщички?

Място, където можете лесно да седнете, да се отпуснете и да се оставите на спокойната енергия да ви завладее. Ако има само едно нещо, което наистина обичам да правя, то е да поддържам и украсявам градинската си къща. Тъй като съм начинаещ градинар, обичам да експериментирам с растенията.

Отнема доста време, за да решите какъв тип градинска къща би била подходяща за вас и вашето семейство. Живеейки сам в Германия, реших да си построя собствена градинска къща, след като проучвах в продължение на шест месеца.

Ето защо, за да спестя част от времето ви, ви представям осем идеи за градински къщи!

1. Съвременна градинска къща с огънат покрив и двойни врати

Източник: Gardenersworld

Това е абсолютен „трябва да имаш“! Тази градинска къщичка с две врати изглежда като от приказка. Тя е красива, но служи и като слънчева стая. Тя може да бъде изработена от дърво или тухли. 

Изработката на такава къща ще ви струва от 60 240 евро до 78000евро.

Проведени са проучвания, които показват, че седенето на слънце може да помогне за предотвратяване на много заболявания, като:

● рак на гърдата

● рак на дебелото черво

● рак на пикочния мехур

● рак на простатата

● неходжкинов лимфом

● множествена склероза 

2. Овална градинска къща тип Капсула

Източник: Gardenersworld

Не изглежда ли това като от космоса? Това е най-новият проект за елегантна и симпатична градинска къща. Ако не сте голям фен на съвременните градински къщи, тази е за вас! Извивката я прави по-просторна, като ви дава възможност да поканите повече хора в нея.

Изглежда абсолютно спираща дъха. Можете да поставите стъклени прозорци или дори да я направите от дърво и тухли. Може да се добавят и плъзгащи се прозорци и врати.

В OLX може да намерите всичко, което ще ви е нужно за построяването 

3. Изграждане на собствен бар в градината

Източник: Gardenersworld

Какво ще кажете за изграждането на собствена градинска къща? 

Проектирайте я сами. В този градински бар могат да се съхраняват всички ваши напитки. Тя е отлична за партита, особено ако планирате да организирате барбекю с приятелите и семейството си.

Много хора избират този дизайн, тъй като е рентабилен, лесен за изграждане и още по-лесен за поддръжка. 

Ето приблизителна ценова листа за вас!

● Палети: 0 лв.

● Дървен материал за конструкции: 273.99 лв

● Високи табуретки: 159,99 лв (на битаците ги дават за 39,99 лв всяка)

● Боя: 200 лв

● Огледало:  0 лв. (рециклирано от счупени парчета)

● Винтове/инструменти/дребни части: 159,99 лв

● Кран за Гинес: 279.99 лв

● кран за лагер: 119.99 лв

● Охладител за бира: 400 лв.

4. Ъглова къща с градина Premier

Източник: Gardenersworld

Това е красива постройка и изглежда ретро. Тази градинска къща излъчва елегантна енергия. Тя ще ви върне назад във времето. Тя е лесна за изграждане, тъй като повечето строители са запознати с материалите, площта и конструкцията, необходими за това.

Тази градинска къща е прекрасна за лятото, но е брилянтна и за зимата! Тя е малка и уютна, а снегът се плъзга направо от нея. 

Следователно не е необходимо да се притеснявате за жестоките зими. 

5. Градинска къща от дърво

Източник: Gardenersworld

Градинската къща от дърво винаги ще ухае прекрасно! Дървото излъчва прекрасен аромат.

Дървото съхранява въглерод, като може да премахне милиони тонове CO2 всяка година. При открита дървесина хората съобщават за по-нисък стрес и по-голяма продуктивност. 

Нека изберем по-добро наследство.

6. Място за любители градинари

Източник: Gardenersworld

Ако сте градинар, това може да е точно за вас! 

Да предположим, че искате да живеете със страст към живота, посветен на градинарството, земеделието и живота близо до природата. В такъв случай трябва да построите градинска къща, за да се наслаждавате на хобито си.

Градинарите обичат собственото си място. Където могат да засаждат, да отглеждат и да експериментират с растенията. Можете да използвате тази градинска къща и като оранжерия. Където можете да съхранявате всичките си любими растения на едно място.

Градинарството е отлично занимание, най-вече защото няма възрастови ограничения. Всеки човек навсякъде по земята може да упражнява това хоби. Това, което е толкова красиво в градинарството, е, че се чувствате уникално свързани с природата.

7. Романтично място в задния двор

Източник: Gardenersworld

Това е за влюбени хора! Ако искате романтично място, но не искате да напускате дома си, постройте романтична градинска къща. Това е мястото, където можете да гледате филми със специалния човек, да приготвите романтична вечеря или просто да се насладите на седенето под звездите.

Родителите на малки деца често нямат възможност да прекарват достатъчно време заедно. Тази градинска къща ще ви помогне да прекарвате качествено време един с друг, като същевременно знаете, че сте близо до дома. 

Така че да не се налага да се притеснявате за децата!

8. Приказна градинска къщичка за децата

Източник: gtv.com

Нима всички не сме мечтали за градинските къщички, показани във филмите на Дисни по цял свят? 

Сбъднете мечтата на детето си, като му построите приказна градинска къщичка. Тя е лесна за поддръжка и изглежда красиво.

Можете да накарате децата си да подредят всичките си играчки и книги в тази къщичка за игра. Те дори могат да канят приятели на срещи, а също така би послужила добре по време на рождени дни.

Ето няколко неща, на които трябва да обърнете внимание, преди да построите детска къщичка за игра, включително:

● Планиране и обект

● Избор на подходящо място и позиция

● Подготовка на местоположението

● Оценка на разходите

След като сте направили всичко това, просто трябва да започнете да го изграждате физически. Препоръчвам да използвате дървен материал.

9. Луксозна и артистична къща с градина 

Източник: Gardenersworld

Може да се построи и луксозна и артистично проектирана градинска къща. Такава с електрически крушки и естетическа декорация. Луксозни мебели, боядисани в пастелни тонове, и малък кът за сядане навън.

Тази модерна градинска къща е боядисана в светлобежово и кафяво, за да й придаде просторен вид. Кръглият килим й придава шикозен вид. Някои декорации са ръчно изработени, а други са поръчани от различни магазини по света.

Заключение

Това са някои страхотни и щури идеи за градински къщички. Надяваме се, че някои от тях са ви харесали и ще ги построите. Те допълват не само градината ви, но и целия облик на дома. Посетете сайта OLX и намерете всичко нужно за строежа им.

Една градинска къща ще ви помогне да се отпуснете и да релаксирате. Оставете всичките си притеснения настрана и просто се разтоварвайте в това свое безопасно място!