съвети за успешна обява

9 съвета за успешна сделка в категория Автомобили

Ако ти предстои първо публикуване на обява в категорията, прочети следващите редове – ще ти бъде от полза:

Опиши обявата си добре. Не е нужно да си Шекспир, за да продадеш колата си, просто се увери, че в описанието й си включил всичко наистина важно:
– Марка, модел и купе на автомобила
– Година на производство и пробег
– Тип двигател и скоростна кутия
– Документи свързани с обслужването й до момента (ако има такива)
– Цената, която търсиш за автомобила
– Всеки нужен ремонт или належаща подмяна на части/консумативи, от които колата се нуждае в момента
– Данни за контакт (имейл и телефон)

Една снимка казва много на купувача, многото снимки – казват всичко

Това е универсално правило при формирането на първоначално намерение за покупка при онлайн продажбите като цяло.
Постарай се да направиш детайлни снимки на всичко, което би искал да видиш, ако ти трябва да харесаш колата онлайн, като преди това се погрижиш за търговския й вид с изрядно почистване.
Нещо важно – не пропускай да направиш снимка на багажника на автомобила и на таблото му при запалена кола, което дава ценна дистанционна информация на потенциалните купувачи за състоянието й, с липсата на предупредителни лампи и индикатори

Бъди реалист по-отношение на цената, която искаш за своя автомобил. Може да решиш да вложиш малко средства за належащи ремонти, за да изкараш повече от продажбата или просто да я продадеш в текущото й състояние за по-малко пари.

Винаги залагай в цената буфер за намаляване с около 15 %.

Пазаренето при покупката на втора употреба автомобил си е просто задължителна част от играта и получаването на намаление от първоначално обявената цена винаги е сериозен стимул за кандидат купувача.
Все пак не забравяй, че най-важното е да поставиш реалистична цена, отговаряща на състоянието и характеристиките на твоя автомобил, за да не сложиш твърде висока цена за класа й, която да отблъсне потенциалните купувачи или като слижиш твърде ниска, което пък да не доведе до достатъчно добра печалба за теб.
Ако е нужно проучи цените на сходни марки и модели автомобили в платформата, и виж как вървят средно, за да се ориентираш.

Бъди наясно какво точно продаваш
След като хората започнат да се свързват с теб, ще ти задават много въпроси и по-добре да си подготвен

Бъди откровен с кандидат купувачите за състоянието на автомобила и не спестявай подробности, като това, че зимните гуми в комплекта са за смяна

Опитай промо опциите за обявата си.
Разбира се, това съвсем не е задължително и е изцяло по твой избор и усмотрение. Гарантираме ти обаче, че ще откриеш разликата в полза на промотираната ти обява, която ще ти донесе до 30 пъти повече преглеждания!
А дали си заслужава инвестицията в случая прецени сам по следната обикновена сметка: ако продаваш автомобила си на цена от 6500 лв в OLX, то най-скъпия промо пакет, с който да го рекламираш пред милионната онлайн аудитория на платформата би ти излезнал под 0,5% от стойността на потенциалната продажба…
Май си заслужава да опиташ😊

Имаш купувач? Време е за среща и сключване на сделката. Винаги уговаряй среща на обществено място и ако поиска тест драйв, изискай документ или друга ценност, която да ти подсигури връщането на автомобила.
Най-удачен начин за разплащане и за двете страни при онлайн продажба на автомобил е заплащането в брой при финална лична среща, съпроводена с прехвърлянето на собствеността на автомобила и съпътстващите го документи.

• И накрая … не забравяй да свалиш обявата си, след като вече не е актуална. Иначе не бъди изненадан, ако получиш обаждане в събота в 23ч за автомобила, който вече продаде миналата седмица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.