blog.prodavalnik.com
Новини

Всичко за вашата доставка с пакет „Пощенска пратка“

06.05.2013, 16:12 | Публикувано от Prodavalnik

Какво е важно да знаете за доставка с Пощенска пратка?

Считано от 09.05.2013 пакетът Пощенската пратка се обедини с пакета Икономичен куриер. Вече ползвате 20% отстъпка от цената на вашата пощенска пратка, като наред с това се ползвате и с екстрите, присъщи на куриерската пратка.

Какво е важно да знаете за Пощенска пратка?

 • Пакетът, който Ви предлагаме включва доставка между офисите на Куриера на територията на страната (над 350 офиса.).
 • Пощенските пратки се приемат в удобен до Вашето местоположение офис на Еконт Експрес на територията на цялата страна.
 • Доставят се до удобен за Вашия получател офис на Куриера
 • Подходяща е за пратки с тегло от 1 до 100  кг
 • Цената на Пощенска пратка” започва от 3,20лв*. Цената за услугата е сметната на база тегло от 1кг без наложен платеж.
 • Ползвате безплатно екстрата Управление на пратката по телефон.
 • Безплатна услуга за получателя „Преглед преди плащане“
 • Безплатна услуга за получателя „Преглед и тест преди плащане“

*Към цената на пратката се добавя и такса гориво. Такса Гориво е динамична величина и се променя всеки месец, взависимост цената на дизеловото гориво. Такса гориво се определя от куриерска фирма Еконт Експрес.

При изпращане на пратки с размери над 20 кг. и/или над размери 60/60/60 см. пощенската пратка се третира като куриерска. Цената на куриерската пратка е по-висока от тази на пощенската пратка. Важно е да отбележим, че и при това положение се запазва отстъпката от 20%, която ползвате чрез панела за доставка в Продавалник, както и продължавате да ползвате всички екстри, изброени по-горе.

Може да се възползвате от безплатна опаковка – полиетиленови пликове със следните размери: малък полиетиенов плик – 40/35,голям полиетиленов плик -55/45 и полиетиленов чувал – 60/110

Пратките се доставят на следващия работен ден от подаването на пратката срещу документ за самоличност на лицето, посочено като получател, на негов родител или законен настойник – ако е непълнолетно/малолетно или изрично упълномощено от получателя или настойника му лице.

Допълнителни услуги към пратката

Наложен платеж

Когато Вашата пратка пътува с наложен платеж тя ще бъде предадена на нейния Получател само след като e заплатил посочената от Вас стойност на наложен платеж, освен ако не е попълнено разпореждане от Подател в товарителницата, което гласи: „Разрешавам пратката да се прегледа от Получателя и да плати наложения платеж само ако приеме стоката ми“. В случай, че стоката бъде отказана от Вашия Получател, Еконт Експрес ще Ви уведоми да се разпоредите чрез Разпореждане за промяна в условията на доставка на пратката.

При попълнено Разпореждане за връщане на отказана от Получател пратка стойността на услугата Наложен Платеж отпада от дължимата куриерска услуга.

Обратна разписка – това е документ, удостоверяващ приемането на пратката от нейниq получател с ръчно вписани от него имена и поставен подпис. Допълнителната услуга Oбратна разписка се заплаща допълнително към основната куриерска услуга и е в размер на 3.50 лв./пратка.

Обявена стойност – повишена отговорност на куриера до размера на обявената от подателя стойност с лимит до 10 000 лв. Допълнителната услуга Обявена стойност се заплаща допълнително и оскъпява цената на куриерската услуга с 0.24% от обявената стойност.

Как да изпратя икономична куриерска пратка?

Не е необходимо да опаковате Вашата пратка. Може да я сложите в безплатните полиетиленови опаковки на Еконт Експрес, които Ви гарантират, че съдържанието няма да бъде подменено.

Еконт Експрес извършва доопаковане с подръчни материали за негова сметка, а при желание от страна на клиент опаковат изцяло срещу заплащане

И така, за да използвате отстъпката от 20% през Продавалник:

1) Подгответе товарителница през секция Доставки -> Пощенска пратка
След генериране на номер на пратка не е задължително да принтирате товарителницата – достатъчно е да запишете номера на пратката, за да го представите в офиса на Еконт.
Ако разполагате с принтер може да принтирате товарителницата за по-бърза обработка на данните в офис на Еконт.

2) Занесете пратката в най-близкия офис на Еконт.
За проследяване на пратката може да следите в секция “Моите доставки“

За допълнителна информация, моля, свържете се с консултантите на Еконт на безплатен телефон 0 8001 8001 и skype: econt-bg

Сподели:
Статии от подобни категории: Без категория

112 коментара

 • Галина написа:

  А как става анулирането на подготвена пратка?

  август 3, 2012 в 16:00
 • Елеонора написа:

  Не разбрах, 2.35 за 1 кг на тегло на пратка или до 20 кг пратка е 2.35лв. Да речеме една лятна детска количка която тежи 5 кг, колко ще излезне доставката?

  август 4, 2012 в 11:35
 • пиперката написа:

  Здравейте. 1во браво много готино сте го измислили, но има едно нещо което сте забравили. Става на въпрос за такива като мене и други които имат договор с еконт парите от наложените платежи да бъдат превеждани по банкова сметка или да се получават в кеш. Във вашия случай парите от наложените платежи могат да се получават само в кеш. Поздрави

  Дано не стана нахален, но направете ако можете така, готовата товарителница за пощенските пратки освен стикера с номера да излиза изпращач и получател така че всичкото на едно да го разпечатваме. Все пак мисля, че така ще е по удобно защото един път разпечатваме стикера след това пишем на ръка и тн… Еконта я имат тази опция смятам че и вие ще измъдрите нещо.. Лека вечер

  август 4, 2012 в 17:33
 • Emilio написа:

  ТЕЗИ ПОЩЕНСКИ ПРАТКИ И ПОЩЕНСКИ КОЛЕТИ ПО БЪЛГАРСКИ ПОЩИ ЛИ СЕ ПРАЩАТ. ЩОТО САМОТО ИМА ПОДСКАЗВА ,ЧЕ СТАВА НА ВЪПРОС ЗА БЪЛГАРСКИ ПОЩИ.

  август 14, 2012 в 18:03
 • карина написа:

  искам да попитам, след като аз продавам в продавалник, и цената е за сметка за купувача къде плащам аз и къде ми сплаща на мен ?

  септември 6, 2012 в 13:53
 • Нина Бачяева написа:

  Здравейте, искам да попитам като съм си подготвила пратката и дам наложен платеж веднага ми казва че услугата ще ми струва 6.35, досега като съм купувала от продавалника и винаги пратките са ми били по 3 лв как да направя така че и моите пратки да са 3 лв.

  септември 20, 2012 в 11:07
 • даниела написа:

  Да и аз искам да знам колко струва допълнителната услуга наложен платеж

  септември 21, 2012 в 7:26
 • Aneliq написа:

  Добър ден, тъй като за първи път продавам в продавалник имам един въпрос, след като пратката се плаща от купувача, аз къде трябва да си получа парите ?

  септември 22, 2012 в 10:48
 • Красимир Тананеев написа:

  Пуснал съм пощенска пратка с наложен платеж. Как става взимането на наложения платеж след това, след като при тази услуга не ми се издава никакъв документ, че съм я ползвал. И още един въпрос: има ли ограничение в габаритите на пощенските пратки, например мога ли да изпратя пакет тежащ 13 кг, но с габарити 120/50.60 см.

  септември 25, 2012 в 12:36
 • Ani написа:

  Здравей те, тъй като за първи път продавам в продавалник имам един въпрос, след като пратката се плаща от купувача, аз къде трябва да си получа парите ?

  септември 25, 2012 в 18:54
 • Mimi написа:

  Здравейте.тъй като за първи път продавам в продавалник имам един въпрос, след като пратката се плаща от купувача, аз къде трябва да си получа парите ?

  септември 26, 2012 в 23:28
 • Дора написа:

  Здравейте, как да си изпратя поръчката, като нещо не мога да се оправя с офис локатора? дайте ми исструкции.
  Поздрави!

  октомври 1, 2012 в 8:14
 • Десислава написа:

  Здравейте,
  искам да попитам колко ще струва например изпращането на пошенски колет напр.рокля тежаща 300 – 500 гр. до София а наложен платеж. Това 2,35 лв без наложен е малко подвеждащо. Колко струва с наложен? А като се попълва екземплра на страницата ви за доставка на мястото на наложен платеж и „Обявена стойност“ трбва да впиша еднаква стойснот ли? Ако роклята струва 30 лв + 3 лв наприемр такса доставка на въпросното място 33 лв ли трябва да впиша? След това парите от офиса ли ще си ги взема 33 лв? Дали правилно съм разбрала, че аз плаюам доставката вместо получателя и после си ги възстановявам?
  Благодаря Ви!

  октомври 1, 2012 в 12:23
 • Cvetomira написа:

  Здравейте, искам да попитам като съм си подготвила пратката и дам наложен платеж веднага ми казва че услугата ще ми струва 6.35,…с налойен или без наложен платеж това е цената която ми изписва…какво да направя за да ми излиза обявената цена 3 лв?

  октомври 15, 2012 в 6:20
 • Ставри Ставрев написа:

  Питах за тази услуга в офис на Еконт в Ямбол.Казаха ми,че такова нещо няма и ме изгледаха сякаш бях извънземен,след което си пуснах пратката като нормална.

  октомври 18, 2012 в 13:29
 • Fabio написа:

  Fidning this post. It’s just a big piece of luck for me.

  октомври 19, 2012 в 1:45
 • Etelka написа:

  Umm, are you really just giving this info out for nohitng?

  октомври 20, 2012 в 12:05
 • lnpsybu написа:

  T6dcqB odbyxrlxavii

  октомври 21, 2012 в 3:36
 • shutanaebsb написа:

  ftmoGp , [url=http://oyfklskzsztd.com/]oyfklskzsztd[/url], [link=http://xsyvxyvxmpvc.com/]xsyvxyvxmpvc[/link], http://wsiyzuqmmhzs.com/

  октомври 21, 2012 в 6:17
 • vrmyodg написа:

  wMAm0s lzbxugmflntl

  октомври 22, 2012 в 18:48
 • ktefwfvkd написа:

  AL6MnH , [url=http://thniuxnsaffk.com/]thniuxnsaffk[/url], [link=http://fwffmejpacgb.com/]fwffmejpacgb[/link], http://utbokdtqbftu.com/

  октомври 23, 2012 в 4:12
 • Хасан написа:

  А демек с наложен платеж пак ли ще ми излезе 2,35лв.Ми примерно ако продуктът е 5кг с наложен платеж пак ли ще струва 2,35лв ?! Аз го разбирам така,че според вас 1кг = 2,35 ами повече от 1кг колко ще струва и то с наложен платеж ?

  октомври 30, 2012 в 7:43
 • Милева написа:

  Зя първи път подготвям пратка с вашият сайт като пощенска и не ми е ясно как ще получа парите си от получателя?Може ли да ми разясните как става? И при това доставката се поема от получателя.

  ноември 5, 2012 в 10:03
 • galina32 написа:

  Принципно в Еконт, пощенска пратка до 2кг. се таксува 2.50лв. В този случай, като се оформи пратка през Продавалника, се ползва намаление от 0.15 стотинки. За пратки до 6кг. сумата малко нараства и мисля, че е около 4.50лв и т. н. Ако искате пратката да е с наложен платеж, към тази сума се калкулира и процент от наложения платеж, който е около 2%. Тази услуга може да се ползва за пратка до 20кг. Ако след опаковането, което вие сами трябва да направите, някоя от страните надвишава 60см., тази услуга не може да се ползва, независимо, че пратката е под20кг., т. е. за детска количка мисля, че няма да стане, освен ако не е някоя супер компактна при сгъване. При изпращане на пратката вие плащате транспортната услуга, като, за да я получите от купувача я включвате в наложения платеж или ако стойността на изпращаната от вас вещ е 25лв., оформяте наложен платеж за около 28лв. /при пратка до 2кг./. На следващия ден след като пратката бъде взета от получатуля, след 11.30ч. можете да си получите парите в офис на Еконт. Обикновено получавата съобщение на телефона си, с което ви информират, че имате паричен превод, в офиса от който сте пуснали пратката, но не е проблем да си получите парите от всеки един друг офис, сига да имат толкова в наличност. Общо взето става бързо и лесно. Забравих само да уточня, че освен адреса на офиса на Еконт, до който изпращате е добре да проверите и името му, което лесно става в сайта на Еконт /там можете да проверите и кой е най- близкия офис до определн адрес /, за да няма объркване. Колкото до дамата, на която и искат 6.50лв. и аз така се прекарах веднъж, сега уточнямвам, че искам да изпратя пощенска пратка с наложен платеж и вече нямам проблеми. Надявам се, че съм успяла да ви помогна и успешни сделки на всички!

  ноември 7, 2012 в 21:50
 • Ангелкова написа:

  Защо в обяснението пише цена 2,35 лв. А когато изготвих поръчката и беше обявена цена за потвърждение 6,49лв.?

  ноември 11, 2012 в 23:17
 • илия илиев написа:

  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
  –––––––––––––––––––––––––galina32 написа:–––––––––––––––––––––
  Принципно в Еконт, пощенска пратка до 2кг. се таксува 2.50лв. В този случай, като се оформи пратка през Продавалника, се ползва намаление от 0.15 стотинки. За пратки до 6кг. сумата малко нараства и мисля, че е около 4.50лв и т. н. Ако искате пратката да е с наложен платеж, към тази сума се калкулира и процент от наложения платеж, който е около 2%. Тази услуга може да се ползва за пратка до 20кг. Ако след опаковането, което вие сами трябва да направите, някоя от страните надвишава 60см., тази услуга не може да се ползва, независимо, че пратката е под20кг., т. е. за детска количка мисля, че няма да стане, освен ако не е някоя супер компактна при сгъване. При изпращане на пратката вие плащате транспортната услуга, като, за да я получите от купувача я включвате в наложения платеж или ако стойността на изпращаната от вас вещ е 25лв., оформяте наложен платеж за около 28лв. /при пратка до 2кг./. На следващия ден след като пратката бъде взета от получатуля, след 11.30ч. можете да си получите парите в офис на Еконт. Обикновено получавата съобщение на телефона си, с което ви информират, че имате паричен превод, в офиса от който сте пуснали пратката, но не е проблем да си получите парите от всеки един друг офис, сига да имат толкова в наличност. Общо взето става бързо и лесно. Забравих само да уточня, че освен адреса на офиса на Еконт, до който изпращате е добре да проверите и името му, което лесно става в сайта на Еконт /там можете да проверите и кой е най- близкия офис до определн адрес /, за да няма объркване. Колкото до дамата, на която и искат 6.50лв. и аз така се прекарах веднъж, сега уточнямвам, че искам да изпратя пощенска пратка с наложен платеж и вече нямам проблеми. Надявам се, че съм успяла да ви помогна и успешни сделки на всички!
  ноември 7, 2012 в 21:50–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
  Благодаря за подробното обяснение, жалко, че не се срещат повече хора като вас 🙂
  Поздрави, Илия

  ноември 12, 2012 в 18:29
 • Веселин Стоянов написа:

  Господа,
  не разбрах от описанието на услугата Пощенски колетр при пратка с наложен платеж: сумата/таксата/ която ще плащам за изпращане до офиса на Еконт /при получателя/, трябва ли да я включа в сумата на наложения платеж или получателя ще я заплати отделно от наложения платеж , когато получава пратката?
  Благодаря!

  ноември 24, 2012 в 10:56
 • Веселин Стоянов написа:

  Господа,
  не разбрах от описанието на услугата Пощенски колет, при пратка с наложен платеж: сумата/таксата/ която ще плащам за изпращане до офиса на Еконт /при получателя/, трябва ли да я включа в сумата на наложения платеж или получателя ще я заплати отделно от наложения платеж , когато получава пратката?
  Благодаря!

  ноември 24, 2012 в 10:57
 • Паулина Абаджиева написа:

  искам да попитам, след като аз продавам в продавалник, и цената е за сметка за купувача , a поюенската пратка се плаща предварително за от къде ще си взема после парите за доставка и за наложения платеж ?

  ноември 27, 2012 в 10:43
 • Петя Петрова написа:

  Здравейте,
  Искам да знам ако се възползвам от услугата ви „Пощенски колет“ от офис до офис на еконт.
  Цената на доставката от кой се поема, от подателя или получателя?
  В горе написаните условия пише, че: „Цените на пощенските услуги се предплащат от потребителите. Заплащането се извършва в брой от техния подател“.
  Това значи ли че ако имам направена оферта за даден продукт и избера тази услуга по желание на копувача, то ще трябва да заплатя пощенските разходи или те могат да се таксуват и от получателя/копувача при получавене на пратката?
  Благодаря предваритело за отговора!

  ноември 27, 2012 в 20:55
 • cytroenaxs написа:

  копирано от сайта на ЕКОНТ
  ……………………………………………………………………………………….
  КОЛЕТИ – наречени в ПРОДАВАЛНИК – „Пощенски колети“

  Пратка, съдържаща предмети с или без търговска стойност, незабранени за влагане в пратки, с максимално тегло до 20 кг, дължина до 60 см и обиколка до 240 см.
  * Доставката се извършва само ДО пощенски станции на ОПЕРАТОРА

  до 1 кг 2,50 лв
  до 2 кг 3.00 лв
  до 5 кг 4.00 лв
  до 10 кг 5.00 лв
  до 15 кг 6.00 лв
  до 20 кг 7.00 лв

  НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ –
  Доставяне на препоръчана пратка или колет срещу заплащане от получателя на определена от подателя сума до 10 000 лв., която му се предава с пощенски паричен превод

  ПРИЛАГА СЕ КЪМ –

  Писма,Пакети,Секограми (пратка, предназначена за слепи хора) ,печатни произведения и КОЛЕТИ !!!

  Стойността е – 1% от сумата на наложения платеж. Иначе казано – 1% от това което трябва да Ви платят за стоката която са закупили чрез обявата , а Вие чакате да я получите от ЕКОНТ с наложен платеж.

  За повече информация ……ето един линк…….http://www.econt.com/tariff-post/

  ноември 28, 2012 в 19:52
 • Нери написа:

  Здравейте. Нова съм като продавач и искам да попитам за по-сигурно как се получават парите /от изпращача/ от наложения платеж и кога?

  декември 6, 2012 в 17:36
 • Весела написа:

  Здравейте, бих искала да попитам, ако пусна пратка с наложен платеж как стои въпроса с получаването на парите?Също така, ако доставката е за сметка на купувача, той ли плаща всичко накрая или в аз плащам доставката, а в наложения платеж пиша сумата+доставката? Благодаря предварително!

  декември 21, 2012 в 13:43
 • Весела написа:

  Имам и още един въпрос – чрез тази услуга къде се приемат пратките? В пощата ли трябва да я занеса или до офис на Еконт? Благодаря предварително!

  декември 21, 2012 в 13:51
 • nedi написа:

  Moje li da se prevozvat jivotni 🙂

  февруари 11, 2013 в 15:14
 • Shirin Mehmed написа:

  Bih iskala da mi se dostavyat s BG-po6ta

  a mi se dostavyat s

  февруари 16, 2013 в 21:08
 • миглена написа:

  Здравейте, искам да попитам като съм си подготвила пратката и дам наложен платеж веднага ми казва че услугата ще ми струва 6.35, досега като съм купувала от продавалника и винаги пратките са ми били по 3 лв как да направя така че и моите пратки да са 3 лв.

  февруари 20, 2013 в 18:06
 • нфнж написа:

  Здравейте, бих искала да попитам, ако пусна пратка с наложен платеж как стои въпроса с получаването на парите?Също така, ако доставката е за сметка на купувача, той ли плаща всичко накрая или в аз плащам доставката, а в наложения платеж пиша сумата+доставката? И на какво основание пратката ми е до 1кг , а излиза 7лв след като пише, че е 2.50лв

  февруари 28, 2013 в 20:02
 • Борисова написа:

  Кажете ми моля ви какво да попълня в тоя офис локатор,че една пратка да ми излезе 3 лв, не 6лв., защото на мен това ми излиза като цена и какво е наложен платеж?

  март 12, 2013 в 15:17
 • dqvola86 написа:

  Здравейте, искам да попитам като съм си подготвила пратката и дам наложен платеж веднага ми казва че услугата ще ми струва 7.12 досега как да направя така че и моите пратки да са 3 лв.

  март 18, 2013 в 15:35
 • bubulechka написа:

  А да ви питам вие чакате ли да получите смс да отидете да си вземете наложения платеж…И изобщо изпращат ли винаги смс.Аз чакам цял ден и още нищо..Но мисля след малко да отида до офиса и да питам…. 🙂

  март 25, 2013 в 14:02
 • Канова написа:

  Здравейте,
  от 01 май 2013 г. Еконт има нови цени и премахва услугата пощенска пратка. Моля ви да публикувате новите условия.
  Благодаря!

  май 7, 2013 в 7:38
 • Prodavalnik написа:

  Здравейте, връщането на пратка безплатно ли е или платено от 09.05.13?

  май 9, 2013 в 12:17
 • Продавалник написа:

  Здравейте,

  След промените връщането на пратка не е безплатно, но при тази услуга отново важат 20% отстъпка за потребители на Продавалник. Не е нужно да правите нищо допълнително, за да използвате отстъпката си при връщане на пратка, тя ще се начисли автоматично.

  Поздрави,
  Екипът на Продавалник

  май 10, 2013 в 11:06
 • Елена написа:

  Здравейте! Трябва ли да включа в наложения платеж цената на доставката както досега?

  май 10, 2013 в 17:17
 • Petur Petrov написа:

  Еконт вдига цената от 2.5 на 4лв ( за пратка с рамер до 60см) , и обявява на висок глас:

  “ Нови услуги недостъпни преди за пощенските пратки , ЗА УДОБСТВОТО на клиентите, НАМАЛЯВАМЕ цената от 5 на 4 лв като въвеждаме икономична куриерска пратка“

  Това че УВЕЛИЧЕНИЕТО го наричат НАМАЛЕНИЕ, не е проблем, всеки си рекламира стоката по този начин.

  Внимавайте обаче, щото големия кур който са ви приготвили , е скрит и не се коментира. Пращате нещо дребно за 10лв , и вместо да си вземете паричките , може да се окаже че трябва да дадете 8лв , ако не си вземат пратката.

  Това е края, на много малки бизнеси , които се появиха в този сайт – защото търговеца си е изградил доверие пред клиентите ( той няма полза да излъже някой за 10лв , така че новата ви услуга ПРЕГЛЕД е безсмислена в този случай ) , но обратното , търговеца не е сигурен, че клиента ще си вземе практата.
  2.5лв преди можеха да се рискуват преди, но 8лв сега , мерси , по-добре да не продавам.

  А това, че наложния платеж е малко по-скъп на новите пратки , това че начисляват допълнително 5% магическа такса „гориво“ ( ало , в 21 век сме , вкарайте си го в цената , аз като разнасям напитки на клиентите не си начислявам такса скъсани обувки ), и тази такса е дори и върху наложния платеж ( абе тоя наложен платеж , на нафта ли върви ), няма да го правим на проблем за някви стотинки.

  МЕРСИ , ЕКОНТ , но всички се връщат към български пощи. Уникално икономическо харакири , изгонихте си сами не малък процент от клиентите , с обяснението “ Абе малко печелим от тези пощенски пратки , и много време ни губят като влязат неориентирани клиенти , които трябва да им обясняваме как се надписва , как се опакова. „. Малко но в допълнение на другото от което изкарвате много , завзехте 90% от пазара , сега по-добре ли ще е , като ви пътуват камионите празни ?

  Или още от начало е имало план, да вземете клиентите на Български пощи , и след това да почнете да скубите БЕЗОБРАЗНО – и то не толкова с ЯСНО вдигането на цената, ами с ДОПЪЛНИТЕЛНИ такси ?

  Ясно е , че този план е крив.

  май 11, 2013 в 15:12
 • Petur Petrov написа:

  А оправданието , дадено горе, че автоматично ползвате отстъпката си за връщане, е ВЪРХА НА НАГЛОСТТА.

  ВДИГАМЕ ви цената на пощенската пратка , след това ВИ ЦАКАМЕ ДВОЙНО, но вижте получавате отстъпка .

  Това e близо до предишната наглост на данъчните – Ко плачите сега че трябва да давате 300лв за касов апарат с ГСМ връзка с НАП ( за прибираме по-вече данъци), нали ви се води разход.

  май 11, 2013 в 15:25
 • Нина написа:

  Здравейте!
  Тъкмо хората свикнаха с пощенска пратка с наложен платеж и сега се налага да ползваме пощенски колет. Предстои ми утре да ползвам новата Ви услуга. Подготвих товарителница, но не съм сигурна дали съм се справила успешно. Пример: обявена стойност 10 лв. Как да отбележа, че разходите по доставката са за сметка на получателя? Благодаря.

  май 12, 2013 в 20:57
 • Malinka написа:

  Здравейте,
  след като новата цена за услугата пощенски колет започва от 3.20, защо кагото попълвам товарителницата, ми дава разход за доставка 2.30 ?? Да разбирам ли, че при услугата пощенски колет, разходите за доставка могат да бъдат и за сметка на получателя, а не както при пощенската пратка се плащаха от изпращача.
  Благодаря!

  май 14, 2013 в 18:14
 • мима написа:

  Като си попълня товарителницата през Продавалник ли ще ползвам 50% отстъпка и ще ми изчисли като крайна цена?

  май 15, 2013 в 12:33
 • ВЛАДИМИР написа:

  Това ,че няма вариант за по евтина доставка от 3.20 лв и ,че никъде не се споменава безплатно връщане на непотърсена пратка ме притеснява .До края на май ще ползваме, но вече търсим други варианти за след това.

  май 18, 2013 в 7:08
 • Игор написа:

  Кога ще отворите офиса в гр.Бяла,Варненска обл. Ако нямаше офиса трябва калкулируйте пратка като от офис до офис.
  Моля отговорите
  Игор Кулагин.

  май 22, 2013 в 7:46
 • Росица Георгиева написа:

  Здравейте, интересува ме колко време може да стои непотърсена пратка, изпратена като пощенски колет и как става връщането й, ако това се наложи. Благодаря!

  май 22, 2013 в 10:00
 • Продавалник написа:

  @Росица –

  Здравейте,

  След промените връщането на пратка не е безплатно, но при тази услуга отново важат 20% отстъпка за потребители на Продавалник. Не е нужно да правите нищо допълнително, за да използвате отстъпката си при връщане на пратка, тя ще се начисли автоматично.

  Поздрави,
  Екипът на Продавалник

  май 23, 2013 в 12:34
 • Продавалник написа:

  Нека още веднъж напомним, че с новия пакет Пощенска пратка ползвате редица екстри, присъщи на куриерската пратка, като искаме да обърнем особено внимание на безплатната екстра „Преглед и тест“, която ще ви позволи да тествате и разлгедате продукта преди да го заплатите, като така ще можете да гарантирате за вашата сигурност при покупка. Отстъпката до края на май е 50%, от 1 юни обаче продължавате да ползвате отстъпка от 20%, която не се губи!

  Поздрави,
  Екипът на Продавалник

  май 23, 2013 в 12:38
 • искра написа:

  До колко дни след подготовка трябва да пусна пратката?

  май 23, 2013 в 13:35
 • ВАНЯ написа:

  направете обяснение на новата схема за попълване на товарителницата, защото не става много ясно какво точно се прави и как се попълва.

  май 30, 2013 в 18:38
 • Продавалник написа:

  Благодарим за предложението, ВАНЯ, ще помислим върху него.

  Поздрави!
  Продавалник

  май 31, 2013 в 9:31
 • Христина написа:

  Колко време може да стои в офис на Еконт пощенска пратка непотърсена от купувача преди да се разпореди връщане на същата? Преди беше 1 месец, но никъде не виждам срок след направените промени. Благодаря

  юни 6, 2013 в 10:16
 • Веси написа:

  Пращам пратка по Пощата.
  Стоката която пращам е Х лв.
  Как я пращам и как получавам парите от купувача.
  Сумата от пощ. пратка се поема от купувача, той как плаща?

  юни 25, 2013 в 10:39
 • Мира написа:

  Имам проблем с изпращането на пощенска пратка през сайта на Продавалник. Пробвах от няколко места с няколко браузера. След попълване на всичко ми дава грешка

  юли 2, 2013 в 12:29
 • Селена написа:

  След попълване на подател и получател даваше грешка. Преди малко се оправи, но цената започва от 4.20 и ми изписва, че спестявам 0.00 лв. Моля ви, оправете го, имам да пращам няколко неща утре сутринта.

  юли 2, 2013 в 13:52
 • Иван написа:

  Миналата седмица изпратих такава и ми се разсърдиха на мен, че в сайта пишело 3.20лв. а пратката пристигнала за малко над 4лв. Опитах се да обясня, че в 3.20лв не влиза такса „гориво“ и такса „наложен платеж“, а жената не искаше и да чуе, според нея едва ли не аз някак си съм натоварил доставката… Дано после е прочела по-подробно условията.

  юли 23, 2013 в 12:35
 • Анастасов написа:

  Незнам къде бъркам обаче немога да направя тази пощенска пратка ,нещо май сте променили защото друг път ми се получаваше. Искам да изпратя пакет 30х25х30 см. с наложен платеж и разходите за пратката да се платят от получателя,но не става вече.

  юли 31, 2013 в 13:11
 • Елена написа:

  Опитвам се да генерирам код,но ми излиза линк.Какво да правя с него?

  август 5, 2013 в 8:02
 • Nadya написа:

  Здравейте.тъй като за първи път продавам в продавалник имам един въпрос, след като пратката се плаща от купувача, аз къде трябва да си получа парите от наложния платеж?

  август 12, 2013 в 12:46
 • Нени написа:

  С Еконт пратка до 2кг. се таксувала по 2.50лв.ДА АМА НЕ!На мен вчера за пратка от около 0.300 кг. ми взеха 4.40.На кого ли да вярвям,не зная!

  август 16, 2013 в 5:23
 • Николай написа:

  Здравейте! Не разбрах ако искам да си купя едни тонколони, които тежат 10 килограма например, колко ще ми струва доставката, четох, четох, то хиляда такси, ма гориво било, не знам си какво. Пише, че 2,35 е доставката, но не разбрах за един килограм, или за до 20 кг на пратката?

  август 18, 2013 в 10:15
 • prada カタログ написа:

  prada カタログ…

  chanel アウトレット 価格…

  август 19, 2013 в 6:26
 • Андриан Анастасов написа:

  За пореден рът пробвам да изпратя с тази ви услуга ,но не става и сапочвам да се възмущавам . Попълвам Налижен платеж и Плащане от получател и ми излиза следния надпис :

  „Невалидно разпределение на сумата за плащане“

  Е какво точно ми е невалидното разпределение на сумата за плащане, защото като си го изпращам от офиса на ЕКОНТ си е валидно, явно нещо при вас не е наред,моля да обясните.

  август 29, 2013 в 5:11
 • Mariq Dimitrova написа:

  zimno qke

  октомври 5, 2013 в 14:22
 • Богдан Николов написа:

  Приложението ви не работи.
  По точно,не работи приложението за получател.Когато искаш да отбележиш най близкият офис на фирмата ви,отметката не е активна!

  октомври 16, 2013 в 21:37
 • asen написа:

  Добър ден, тъй като за първи път продавам в продавалник имам един въпрос, след като пратката се плаща от купувача, аз къде трябва да си получа парите ?

  октомври 23, 2013 в 14:54
 • Петя написа:

  Здравейте можете ле да ми кажете от Пловдив до Добрич(до адрес) пратка от около 60кг колко ще ми струва

  октомври 29, 2013 в 12:08
 • Дени написа:

  Как да анулирам направената товарителница?
  Направих грешка в грамажа на пратката?

  ноември 8, 2013 в 12:25
 • Rumi написа:

  Здравейте. Искам да попитам пратки под 1кг с какво да ги пращам Еконт или през пощата ?

  ноември 9, 2013 в 17:42
 • Георгиева написа:

  Тук виждам много въпроси и нито един отговор! Може ли малко по коректно отношение към нас, потребителите.И като гледам май няма кой знае какви отстъпки…..

  декември 8, 2013 в 18:00
 • galia написа:

  kak da polzvam tazi otstapka ot 20 procenta za uslugite na-Ekont.registracia li e nujna ili kakav e redat s biznez profil sam.blagodaria vi.

  декември 11, 2013 в 8:12
 • peteto88 написа:

  Здравейте, аз никога не успявам да подготвя пратка през сайта, защото като избера офис за доставка през локатора, не ми излиза, т.е. ако съм избрала примерно София Младост 3 и избера, то си ми излиза само софия 1000 и това е, адрес на офис никакъв? Някой може ли да ми помогне.

  декември 11, 2013 в 15:23
 • rosica написа:

  nemoje da pora4am kukla koqto struva 10 lv i dostavkata da struva tolkova prosto e nepriemlivo kak da polzvame tezi kurierski firmi kajete

  декември 18, 2013 в 9:00
 • peteto88 написа:

  И какво е удобството, след като не може да се подготви пратка, за не знам си кой път се опитвам да подготвя пратка, но офис локатора не работи, избирам адреса на еконт, но отметката не реагира и съответно не става нищо! Загуба на време и нерви!!!

  януари 3, 2014 в 11:35
 • simeon написа:

  asdaafasfaf

  януари 13, 2014 в 6:39
 • Петя написа:

  Искам да попитам как да ползвам панела з адоставка в Продавалник, след лато Офис локатора не работи? Немогат да се правят товарителници през панела, следователно и 20% отстъпка!

  февруари 9, 2014 в 21:14
 • цветан написа:

  за услугата пощенска пратка не е обяснено кое каде се попълва!!!

  февруари 27, 2014 в 9:05
 • Ана Боянова написа:

  Здравейте,за първи път пращам пратка чрез продавалник, как трябва да подготвя изпращането.Как след това се получава наложеният платеж.
  Благодаря предварително.

  април 17, 2014 в 7:48
 • Andreya написа:

  Само не разбирам, ако пратя по Еконт, кой плаща пътя, как ми се плаща на мен и аз трябва ли да праля нещо и ако да, какво ?

  май 11, 2014 в 18:34
 • Валентин написа:

  Когато „подготвите“ пратката в раздел „доставка“ в сайта, след това си записвате номерчето на едно листче, слагате артикула в една торбичка и отивате в най-близкият офис. Там ще ви го опаковат, давате само листчето с номерчето и това е. На следващия ден, получателят трябва да получи пратката, а на по-следващия ще получите смс, че можете да си получите парите в офиса. Напр., ако днес на 12 май сте пратили артикула, утре на 13 купувачът ще го получи, а на 14 ще можете да си получите парите. Надявам се да съм бил полезен, че като гледам никой не ви отговаря на въпросите. 🙂
  Лека вечер!

  май 12, 2014 в 15:09
 • Дима написа:

  За наложен платеж е ясно, но при бартер как може да стане доставката и получаването съответно на другата договорена стока?

  юни 18, 2014 в 13:45
 • Alex написа:

  Гледам администраторите на продавалник…се скъсват да ви отговарят : )
  То няма такова науважение, като тея тука нито на лични отговарят нито на форумни нито на някакви ..
  пълни леваци : )

  юни 19, 2014 в 8:22
 • Star Citizen Credits написа:

  Star Citizen Credits

  Hi there, just wanted to say, I am crazy for this article. It was perfect. Keep on!

  юни 28, 2014 в 8:52
 • WOW Power Leveling написа:

  WOW Power Leveling

  Unique perspective. My thanks for doing such a excellent report. I will return here to find out more and recommend my neighbors about your page.

  юни 28, 2014 в 11:04
 • Wildstar Power Leveling написа:

  Wildstar Power Leveling

  What’s up, just wanted to say, I loved this post. It was useful. Keep on!

  юни 28, 2014 в 13:16
 • EQN Plat написа:

  EQN Plat

  Perfect Words. My thanks for doing such a nice work. I will return here to find out more and recommend my neighbors about your website.

  юни 28, 2014 в 15:28
 • warhammer 40k Power Leveling написа:

  warhammer 40k Power Leveling

  Nice Articles. My thanks for doing such a beautiful research. I will return here to find out more and recommend my neighbors about your page.

  юни 28, 2014 в 17:43
 • EQN Plat написа:

  EQN Plat

  Perfect Words. My thanks for doing such a nice report. I will return here to find out more and recommend my neighbors about your news.

  юни 28, 2014 в 19:57
 • ArcheAge Gold написа:

  ArcheAge Gold

  Nice Articles. My thanks for doing such a cool research. I will return here to find out more and recommend my neighbors about your website.

  юни 28, 2014 в 22:10
 • WOW Gold EU написа:

  WOW Gold EU

  Hi there, just wanted to tell you, I loved this blog post. It was helpful. Keep on!

  юни 29, 2014 в 0:26
 • WOW Power Leveling написа:

  WOW Power Leveling

  Beautiful News. My thanks for doing such a beautiful work. I will return here to find out more and recommend my neighbors about your articles.

  юни 29, 2014 в 2:31
 • EQN Plat написа:

  EQN Plat

  Nice Articles. My thanks for doing such a good work. I will return here to find out more and recommend my neighbors about your website.

  юни 29, 2014 в 4:34
 • blade and soul gold написа:

  blade and soul gold

  Hi there, just wanted to mention, I liked this blog post. It was perfect. Keep on!

  юни 29, 2014 в 6:40
 • Star Citizen Power Leveling написа:

  Star Citizen Power Leveling

  Unique perspective. My thanks for doing such a beautiful research. I will return here to find out more and recommend my neighbors about your articles.

  юни 29, 2014 в 8:48
 • bns gold написа:

  bns gold

  Beautiful News. My thanks for doing such a good report. I will return here to find out more and recommend my neighbors about your page.

  юни 29, 2014 в 10:57
 • blade and soul power leveling написа:

  blade and soul power leveling

  Beautiful News. My thanks for doing such a beautiful research. I will return here to find out more and recommend my neighbors about your page.

  юни 29, 2014 в 13:10
 • Star Citizen Credits написа:

  Star Citizen Credits

  Unique perspective. My thanks for doing such a wonderful job. I will return here to find out more and recommend my neighbors about your site.

  юни 29, 2014 в 15:21
 • WOW Power Leveling написа:

  WOW Power Leveling

  Nice Articles. My thanks for doing such a nice report. I will return here to find out more and recommend my neighbors about your page.

  юни 29, 2014 в 17:33
 • bns gold написа:

  bns gold

  Perfect Words. My thanks for doing such a nice job. I will return here to find out more and recommend my neighbors about your articles.

  юни 29, 2014 в 19:48
 • EQN Plat написа:

  EQN Plat

  Unique perspective. My thanks for doing such a beautiful research. I will return here to find out more and recommend my neighbors about your site.

  юни 29, 2014 в 22:05
 • WOW Power Leveling написа:

  WOW Power Leveling

  Unique perspective. My thanks for doing such a good research. I will return here to find out more and recommend my neighbors about your articles.

  юни 30, 2014 в 0:15
 • WOW Gold EU написа:

  WOW Gold EU

  What’s up, just wanted to mention, I eat this article. It was inspiring. Keep on!

  юни 30, 2014 в 2:21
 • bns gold написа:

  bns gold

  Beautiful News. My thanks for doing such a good research. I will return here to find out more and recommend my neighbors about your site.

  юни 30, 2014 в 4:23
 • WOW Power Leveling написа:

  WOW Power Leveling

  Beautiful News. My thanks for doing such a cool job. I will return here to find out more and recommend my neighbors about your articles.

  юни 30, 2014 в 6:30
 • warhammer 40k Gold написа:

  warhammer 40k Gold

  Hi there, just wanted to say, I am crazy for this article. It was helpful. Keep on!

  юни 30, 2014 в 8:42