OLX в подкрепа на бизнеса

OLX винаги е била компания, която подкрепя бизнеса в България. Предвид ситуацията в страната, търсим решения, които да обхванат в максимална степен всички наши потребители. Приоритет за нас е и да подсигурим ефективно и достъпно ползване на нашата платформа. Така бихме гарантирали на вас, нашите партньори, че ще продължите да осъществявате успешни сделки.

Към настоящият момент сме предприели следните мерки в подкрепа на бизнеса:

 1. Удължаваме срока на всички платени обяви, публикувани на сайта от 30 на 60 дни;
 2. Всички закупени пакети също ще бъдат с удължен срок от 60 дни.
  Вижте пълните условия тук

OLX Success Stories:

Какво дава OLX на бизнесите – вижте историите на потребители.

Историята на Любомир Йорданов от Валерий СиМ Груп
Историята на Георги Марков от Kite2Go

7 съвета как да продаваме лесно и ефективно онлайн

Онлайн пазаруването бързо се превърна в спасителна сламка за по-малко от седмица както за много бизнеси, така и за всички нас, които стоим вкъщи. Благодарение на технологиите, можеш да правиш почти всичко от дивана: да поръчваш храна, да пазаруваш нови пантофи и пижами, а защо не и да спортуваш.

Тази ситуация дава нови възможности на много търговци да се преориентират към онлайн бизнеса. Почти няма стоки или услуги, които да не могат да се предлагат в интернет. Ето няколко прости и лесни съвета, с които да ти помогнем да преминеш от физически магазин към дигитален такъв:

 1. Подбери внимателно артикулите, които искаш да продадеш. Колкото по-голямо разнообразие, толкова по-добре. Например, ако имаш железария, покажи асортимента възможно най-подробно: от електрически крушки, до инструменти за домашен ремонт.

 2. Направи хубави снимки. Не е нужно да разполагаш с професионално фото студио, за да изглежда добре стоката ти. Съвременните смартфони имат достатъчно добри камери. Избери неутрален фон – може да ползваш стар чаршаф, или друг плат. Светлината е особено важна, затова прави снимките през най-светлата част от деня. Гледай да заставаш с гръб към прозореца, за да може светлината да пада директно върху артикулите. Ако има нужда, използвай филтрите за снимки в телефона си, за да изчистиш дефектите.

 3. Качи обяви. Регистрацията в OLX е бърза и лесна, трябва само да попълниш няколко полета с информация и да потвърдиш профила си с телефонен номер. След това просто следвай стъпките, описани в сайта.

 4. Напиши подробно и изчерпателно описание на артикулите. Има голяма разлика между „продавам колела“ и готин текст с информация за модели, цветове, технически характеристики и цени. По този начин купувачите ще се ориентират бързо и ще си спестят време да задават допълнителни въпроси, което пък е верният път към бързата сделка.

 5. Сложи реални цени. Дори и да предлагаш услуга, винаги попълвай полето с цената. Така хората ще могат веднага да преценят дали твоята обява е изгодна и дали пасва на бюджета им. Ако цената е добра, шансът да получиш запитвания се увеличава многократно.

 6. Възползвай се от бизнес профил възможностите. С OLX няма нужда да инвестираш много време и средства, за да имаш професионално изглеждащ онлайн магазин. Можеш да направиш своя персонализирана страница, която да има лого, домейн, описание на дейността ти.   Проучи внимателно промо опциите и ги използвай смело. Както споделят наши потребители, тази инвестиция се изплаща многократно в рамките само на няколко дни. Научи как тук.

 7. Следи за актуални оферти и промоции. Стремим се да помагаме на бизнесите да са успешни, затова често правим различни предложения. С оглед на ситуацията в страната, увеличихме срока на всички обяви, както и на закупените пакети от 30 на 60 дни. Повече за новите условия можеш да научиш тук

Пожелаваме ти здраве, кураж и успешни сделки в OLX!