OLX и Еконт: Заедно за теб

Еконт и OLX отново ще работят заедно

След двугодишна пауза OLX и Еконт отново ще работят заедно. Платформата за онлайн обяви отново ще предлага на милионите си потребители услугите на една от водещите логистични компании в България.

 История на компаниите

Електронната платформа OLX стъпва на българския пазар през октомври 2010 г. и до април 2014 г. се нарича Prodavalnik. През 2014г. става част от  OLX Group, която присъства на 48 пазара и има 25 офиса в света.

Към 2022 година OLX има над 4,000,000 активни потребители месечно и е 100% разпознаваем сред българското население като средно месечно се извършват повече от 600,000 сделки.

Еконт е българско предприятие за куриерски, логистични и платежни услуги, както и електронна търговия. Предприятието е създадено през 1993 г. в Русе, като започва куриерската си дейност през 2000г. Превозва пратки на индивидуални и бизнес клиенти и предлага услугите си в България, Гърция, Кипър и Румъния.

История на партньорството

Компаниите стартират тяхното партньорство през 2011г. с въвеждането на услуга „Сигурна доставка“, която дава възможност на потребителя да види и тества продукта, преди да го плати в офисите на Еконт.

То продължава до края на юли 2020г., като тогава e сложен край на близо 10 годишно партньорство, като двете компании запазват добрия тон и оставят отворени към възможности за възобновяване на общата им работа.

Две години по-късно възобновяването на партньорството е факт, а компаниите са приготвили куп ползи от доставките към клиентите си.  

Какво ще получат потребителите на OLX?

Дойде времето да ви съобщим какви ще се предимствата, от които ще могат да се възползват потребителите на OLX. Те са следните:

  • 10% отстъпка от цената на куриерската услуга
  • За настоящите клиенти на Еконт отново предлагаме опцията “Споразумение за получаване на наложен платеж”. С тази услуга, потребителите могат да се възползват от изплащане на наложения платеж по банков път и услугата “Преглед, тест и избор”
  • Услуга Преглед и тест, която дава на купувачите възможност да тестват продукта, преди да го заплатят. Това важи за стоки като електроника, дрехи и други подобни.
  • Услуга Преглед , с която– купувачите ще имат възможност да прегледат поръчания продукт преди плащане.
  • Удобство – Еконт разполагат с почти 600 офиса на територията на България, а 21 от тях работят и в неделя.
  • В момента работим по изграждане на бонусна схема за продавачите, ползващи панела за доставка, очаквайте скоро повече информация.

Заключение

OLX винаги се старае да предлага най-добрата услуга на своите потребители, поради тази причина решихме да възобновим партньорството си с Еконт, което ще донесе позитиви както на купувачите, така и на продавачите на платформата.