olx е номер 1

OLX e на първо място по посещения в България по данни на Гемиус

В традиционното годишно изследване сред потребителите, OLX България отбелязва няколко ключови тенденции на промяна в навиците им и бързаме да ги споделим с вас:

  • 65% харчат 2 пъти повече за онлайн покупки
  • Увеличено търсене при наемите на недвижими имоти
  • Биткойн манията е фактор за цените на компютърни част

За 2018 година OLX България отчита 4% повече нови обяви , 10% повече нови продавачи и 16% увеличение на новите потребители в сравнение с предходната 2017 г. По данни на Гемиус, OLX e на първо място по посещения в България за месеците ноември и декември 2018 г.

От компанията отбелязват стабилен ръст в тенденцията за използване на мобилни устройства (през браузър или приложение) за достъп до OLX платформата.

Над 68% от участниците в проучването на OLX България пазаруват онлайн всеки месец. За календарната 2018 година 45% от потребителите на платформата са похарчили над 500 лв. за онлайн покупки, а други 20% от тях са отделили над
1 000 лв. От всички запитани в изследването 65% са отговорили, че са похарчили поне 2 пъти повече за онлайн покупки отколкото офлайн по магазините. Най-често потребителите пазаруват модни артикули и аксесоари, следвани от спортни стоки, продукти за бебето и детето, и домакински уреди.

Най-често потребителите пазаруват модни артикули и аксесоари, следвани от спортни стоки, продукти за бебето и детето, и домакински уреди.

Най-голямо завишение в търсенето има при наеми на недвижимите имоти (86%) и авточасти (55%), следвани от машини и инструменти (50%), и велосипеди (47%). Промяна има и в класацията на най-предлаганите стоки, в която през 2018 г. най-голям ръст се регистрира при авточастите (58%) и при роклите (53%).

По-долу може да се запознаете обобщено с най-търсените и предлаганите стоки по региони: