PS5 и аксесоари – Ръководство на геймъра

Ако сте имали достатъчно късмет да си вземете PS5, освен че се смятате за изключително   голям късметлия, помислете също и за някои аксесоари, които могат да подобрят цялостното ви геймърско  изживяване. Тази статия обхваща всичко, което трябва да знаете за PS5 и предоставените аксесоари , какво е различно от предишните модели и дали изобщо си струва да ги закупите . Така че, продължете да четете това подробно ръководство за геймъри.

Най-новият PS5 разби интернет, като много хора умират да се доберат до невероятната конзола. Ако сте тук, това може да се дължи на факта, че вече сте инвестирали бъбрек заедно с няколко органа в тази игрална конзола и се чудите в какво друго можете да инвестирате. Независимо дали имате ограничен бюджет, не можете да минете без контролери, станции за зареждане или слушалки. Може дори да искате  нови странични панели! Така че, вижте този списък за PS5 и аксесоари. Знайте къде да инвестирате и къде да спестите.

Зарядна станция Dual Sense – полезна опция

Изображение, взето от Google
 • Изключително полезна
 • Може да зарежда два контролера
 • Най-добрата станция за зареждане
 • Най-добрата станция за зареждане
 • Може да се използва само с променливотоковия адаптер и захранващия кабел, включени в продукта, тъй като други видове могат да причинят пожар
 • Скъпа в сравнение с други зарядни устройства

OLX Цена: От 29.99 лв.

Зарядната станция Dual Sense идеално съвпада с дизайна на базовия PS5 със своите черно-бели акценти. Това е чудесен начин да освободите пространството си от разхвърляни кабели и да направите вашата игрална станция подредена и спретната . Има място за два контролера, а дизайнът с щракване ви позволява лесно да разберете кога се зареждат. Със зарядната станция, когато един контролер се изтощи, ще имате нов  зареден и готов за употреба ! Това се счита за най-полезния аксесоар за повечето геймъри.

В сравнение с други модели, това е най-добрата зарядна станция за зареждане, която Sony някога е пускала, поради това колко е уникална и удобна.

Странични панели  за PS5/CMP корпус

Изображението е взето от PlayStation
 • Те са официални продукти на Sony, така че няма риск от повреда
 • Добро качество
 • Надеждни
 • Цена от 18.99 лв.

Ако стандартното бяло покритие на вашия PS5 ви става скучно и искате да подправите малко нещата, имаме  добри новини за вас. Капакът на PS5 е подвижен и сменяем, така че можете да ги плъзнете с малко усилие и да изберете цвят по ваш избор, който да използвате вместо това. Можете да изберете всеки цвят според стила или темата на вашето желание. Има ярки цветове, които са забележими и изпъкват като „Cosmic Red“, докато ако искате да изберете по-фини цветове и тъмна тема, „Midnight Black‘‘  са фаворит на много грймъри.

Мултимедийно дистанционно

Изображение, взето от Google
 • Минималистичен дизайн
 • Всички бутони са пластмасови и издават приятен звук при натискане.
 • Тънките бутони могат да бъдат натиснати погрешно поради голямото разстояние между тях
 • Цена OLX: От 50 лв.

Дистанционното се продава с батерии и е лесно за свързване  с вашия телевизор. Има много минималистичен дизайн и функции; можете да го използвате, за да се придвижвате през менюто на PS5 и се предлага с основни дистанционни функции като пауза, възпроизвеждане, бързо превъртане напред и т.н. Освен това има определени бутони като Netflix, YouTube или Disney+

В сравнение с подобни продукти, това дистанционно не е различно или специално, като цяло може да изпитате повече дискомфорт при използването му.

Pulse 3D безжични слушалки – Най-популярният артикул

Изображение, взето от Google
 • Удобно прилягане
 • Уникален дизайн
 • По-добро качество на звука
 • Добър живот на батерията
 • OLX цена: От 99.99 лв.

Слушалките са сравнително разтегателни, за да паснат на повечето глави и позволяват удобно поставяне; гумената възглавница отгоре също помага да се поберат повечето размери глави. 3D аудио ефектът е фин и подчертава меки звуци, които ви карат да се оглеждате около себе си. Простите околни шумове правят игровото изживяване по-живо. Микрофонът има функции за canceling noise  и върши безупречна  работа, за да поддържа звукът  ясен.

Качеството на звука е страхотно в сравнение с други официални слушалки на Sony; те са стъпка по-нагоре по отношение на дълбоките, въздействащи и пълни звуци.

HD камера

Изображение, взето от Google
 • Бюджетен начин да влезете в стрийминг
 • Редактиране с добро качество
 • По-добро качество на видеото в сравнение с масовите уеб камери на пазара
 • Удобна за всекидневна употреба
 • Ограничена употреба
 • OLX Цена: От 90 лв.

Има лесна за поставяне и регулиране рамка , самата тя има ограничено приложение или за записване на игра или за излъчване  на живо. Камерата, за съжаление, не работи с текущите слушалки за виртуална реалност на PlayStation VR. Достъпността на камерата също улеснява предаването на живо, тъй като можете да добавите видео с лицето си и да го регулирате около екрана.

В сравнение с PS 4 системата за редактиране, която идва с PS5 „share factory“, предоставя много повече  опции и разновидности като наслагвания, музика и коригиране. Камерата също записва в 1080p в сравнение с 800p на предишната версия, така че има голямо подобрение в качеството на видеото.

DualSense срещу контролер DualShock 4

Изображение, взето от Google

С PS5 игрите придобиват нови висоти. Sony направи революция в новия контролер с по-ергономична форма и уникални функции като адаптивни тригери и хаптична обратна връзка. Започвайки с разликите в корпуса, за разлика от предишното поколение контролери, които имаха един плътен цвят (черен или бял), DualSense се състои от двуцветни тонове, заедно с бутони с различни цветове. Цялостната форма на контролера вече прилича на контролера Xbox one поради кръглата му форма.

Най-интересните функции са адаптивните тригери и хаптична обратна връзка, въведени от Sony, предлагат  различни нива на съпротива в зависимост от играта и карат потребителите да усещат по-точно усещанията от играта.

Заключение

Някои малки и големи промени са настъпили в Sony през годините, надяваме се, че тази статия ви е информирала за PS5 и предоставените аксесоари . Вземете предвид тази статия следващия път, когато обмислите закупуване на някои от тези продукти.