10 причини да продадеш колата си в olx

10 причини да избереш OLX за продажба на автомобила си

1) Платформи много, но малко са тези, които генерират истински значителен трафик, който да доведе достатъчно потенциални купувачи до обявата ви, за да се стигне до успешна сделка. За твой късмет, OLX е една от тях с над 20 милиона посещения в платформата месечно!

2) За много хора публикуването на обява за автомобил е най-логично да се случи в специализирана онлайн платформа. Замислял ли си се обаче от собствения си опит в онлайн пазаруването, колко често се е случвало да търсиш някъде телефон, а междувременно да попаднеш на изгодна оферта за телевизор, която просто не е за изпускане? Не забравяй, че платформите с разнообразни стоки се посещават от много купувачи за конкретна покупка, но виждайки неустоимо изгодна оферта за друга стока или услуга, голяма част от хората не биха пропуснали възможността да се възползват и от нея. В конкретния случай, хора, които са посетили OLX за покупка на телефон, без никакво моментно намерение да купуват автомобил, при наличие на изгодна оферта, са склонни да сключат сделка за непланираната покупка още сега, за да не изпуснат атрактивното предложение.

3) В случай, че се колебаеш дали OLX e ефективен онлайн канал за продажба на автомобила ти, добре е да знаеш в малко конкретни цифри, че категория Автомобили в платформата генерира:

– над 35 000 преглеждания дневно
– над 70 000 контакти по обявите в нея седмично
– над 150 000 уникални посетители месечно

Доста убедително, нали 😊

4) Понеже все по-често онлайн покупките се осъществяват в мобилна среда, важно е да знаеш, че OLX се използва от над 280 000 потребители дневно през приложението и мобилната му версия. Според последни данни от платформата, над 70% от запитванията по обявите в категория Автомобили се получават от мобилни устройства.
Общодостъпнo в Google Playstore, в класацията за топ шопинг приложения, OLX.bg е в челната тройка, което говори само за себе си.

5) Без комисион при продажбата

При взимане на решение къде да публикуваш обявата си, един от съществените фактори особено при продажба за по-крупна сума, както в случая с автомобил, имай предвид, че условията на някои платформи изискват удържане на комисион (процент или фиксирана сума) от стойността на сумата върху която се сключва сделката.
В OLX продажбата на автомобила ти не поражда никакъв подобен ангажимент.

6) Публикуваш автомобила си в OLX напълно безплатно

Можеш да се възползваш от всичко изброено и да продадеш колата си още днес без никакъв финансов ангажимент към платформата. Разбира се, винаги можеш да избереш няколко канала за продажба на автомобила си – така най -бързо ще се убедиш в категоричната ефективност на обявата ти в OLX.

7) Удобни функционалности за потенциалните купувачи и продавачите в категорията
Потенциалните купувачи в категорията могат лесно и бързо да използват детайлни филтри в категорията, които прецизират максимално търсенето по най-важните критерии при търсенето на автомобил. Освен това те могат да конкретизират търсенето си по локация и дори периметър на локацията, в която имат интерес да закупят автомобила:

Купувачите могат не само да добавят харесаните от тях обяви с автомобили в секция Наблюдавани обяви в профила им, но и да се абонират за бъдещо получаване на нови, актуални обяви по зададените от тях критерии, както и за известяване при намаляване на цената на дадена наблюдавана обява.
За продавачите на автомобили е особено ценно и напълно достъпно в платформата да направят собствено проучване на средните цени на автомобилите по марка и клас в категорията, както и да получат доста полезна информация за актуалните търсения на конкретни марки и модели автомобили сред купувачите по градове и региони чрез панела Популярни търсения, който е достъпен по всяко време в тяхна полза:

8) Инструменти за продавачи

Ако публикуваш автомобила си за продажба в OLX, ти ще разполагаш през профила си с ежедневна актуализация на интереса към обявата ти, като брой натрупани преглеждания, брой добавяния в Наблюдавани от потенциални купувачи и брой намерения за контакт (показвания на телефона, оставен за връзка с теб):

Освен по-горните показатели, разполагаш в отделна детайлна статистика за това как се представя обявата ти, в която можеш подробно да следиш по дни от месеца, от седмицата и сезонност, както и в период с колко точно нараства или пада интереса към обявата ти по най-важните показатели: брой получени съобщения за нея и брой преглеждания:

 

Статистиката е особено ценна, в случай, че решиш да използваш някоя от промо опциите за обявата си, за да повишиш успеваемостта й. В такъв случай с помощта на тази статистика ще можеш да прецениш колко ефективни за теб са промо опциите за обявата ти, и кои от тях са най-резултатни по отношение на крайната цел – бързо продаден автомобил на исканата от теб цена!

9) Формулата за бърза продажба: Повече видимост + Повече контакти = Успешна сделка

Вярваш или не, независимо къде публикуваш обявата си, без значение дали цената е доста атрактивна и колата е в чудесно състояние, ако тя не изпъкне в морето от оферти за автомобили, то намирането на купувач може да отнеме повече отколкото ти се иска, особено ако спешно се нуждаеш от средствата от продажбата й!
Затова ако нямаш време за губене, OLX ти дава възможност да отличиш обявата си с най-подходящите инструменти – промо опциите. Те рекламират обявата ти по избран от теб начин, за избрано от теб време и на избрана от теб цена, защото се предлагат в няколко единични форми или комбинация от тях (промо пакети), които са най-мощния и комплексен инструмент за икономично, ефективно и автоматизирано популяризиране на обявите, който им докарва до 30 пъти повече преглеждания!
Можеш да опиташ и да се убедиш сам с избрана от теб опция. Трябва само да отидеш в менюто с активни обяви и да кликнеш върху зеления бутон Промотирай срещу обявата, на която си решил да дадеш предимство.
ТУК можеш да прочетеш повече за промо опциите и това как точно „работят“ за теб.

10) Услуги с допълнителна стойност за продавачите

В масовия случай тази точка ще ти бъде полезна, ако ползваш OLX редовно за продажби и смяташ да промотираш бъдещи свои обяви…Защо ли? Поясняваме веднага – в OLX можеш да трупаш бонус точки в профила си, които да използваш за бъдещо промотиране на обявите си. Това е нашата програма за лоялни и постоянни потребители, които искаме да бъдат системно възнаградени за ползването на платформата.
Как работи и как да се възползваш? Кликни тук и се запознай се с подробностите.
Ако вече си решил да публикуваш автомобила си за продажба в OLX, прочети нашите съвети за оптимално и удовлетворяващо изживяване като продавач в категорията ето тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.