5 съвременни градински барбекюта за отлично изживяване на скара

Омръзнало ли ви е да имате една и съща прашна стара скара, която е колкото непривлекателна, толкова и непрактична?

Искате ли да имате страхотен грил, който да бъде център на вниманието на вашето парти?

Тогава не се притеснявайте! Съставихме списък на някои страхотни градински грилове, които са модерни и много елегантни.

Освен това наличието на модерна скара във вашата външна кухня издига цялото преживяване от барбекюто на друго ниво. Има храна, има и разговори. 

Хората седят около огъня и разменят истории. Атмосферата на пространството става уютна и комфортна. Следователно грилът дава на хората причина да организират такива събирания в своите градини и задни дворове.

По тази причина трябва да инвестирате в модерна и луксозна скара. Споменатите тук грилове са стилни и луксозни. Те се отличават с дизайн и функционалност. 

Освен това те са уникални, елегантни и надеждни. Има толкова много страхотни скари, от които можете да избирате. 

Някои от тях включват следното:  

1. Модерна скара на дърва – визуално привлекателна

Източник: trendhunter.com

Това е най-новата версия на традиционната скара на дърва. Това е Ascot на Cera Design. 

Той се предлага с грил във формата на колона и пушалка. Това модерно градинско барбекю има стъклена врата, която ви позволява да се наслаждавате на гледката на пламъците, без да ви се насълзяват очите от изпаренията. 

В допълнение към това включва място за съхранение на страничните модули, външни плочи за аксесоари и въртяща се скара.

Той има няколко предимства, като например, че е визуално привлекателен. Стъклените врати помагат на храната да попие аромата си. Той е идеален за градината, тъй като може да издържи на всякакви климатични условия.

Единственият му недостатък е, че е компактен и може да обслужва само малки събирания.

2. Друида Барбекю с геометрични шарки – Елегантна скара

Източник: Dezeen.com

Барбекю Druida е елегантен грил със стоманена купа, поставена на триножник. Във вътрешността на купата се намира геометрична решетка, изрязана с водна струя, с пресичаща се решетка. 

Моделът на скарата позволява да се получи месо с интересни геометрични шарки, овъглени по повърхността му, а не с обичайните решетки. В комплекта има и капак, който заедно с краката е изработен от дърво акажу.

Скарата Druida Barbecue има много предимства. Първото и най-важното е, че скарата Druida е определение за елегантен и изчистен дизайн. 

Освен това геометричната шарка на грила от неръждаема стомана придава на месото уникален дизайн и гарантира, че то ще бъде изпечено по подходящ начин.

Недостатъкът е, че той е необичайно малък, така че не можете да организирате голямо парти.

Освен това не е снабден с място за съхранение, което е от съществено значение, тъй като вече не разполагате с обособено кухненско пространство. Следователно, няма да има място за съхранение на прибори и хранителни продукти.

3. Мобилно островно барбекю – идеално за компактни пространства

Този модел е специално проектиран за компактни кухни и открити пространства. Маскира се като кухненски остров на колела и се превръща в пълноценна система за барбекю. 

Горната част на устройството представлява висококачествен месарски блок, който, когато се плъзне, разкрива грил за барбекю. От едната страна има чекмедже за съхранение на ножове и подправки. Другата страна служи като платформа за печене на месо и зеленчуци на скара. 

Под месарския блок има място за съхранение под формата на рафтове, които служат и за стабилизиране на уреда.

Идеалното нещо за тази скара е, че тя пести място. Освен това е преносим. Мобилното островно барбекю е с минимален дизайн, така че не изглежда прекалено разсейващо и лесно се съчетава с всякаква околна среда. 

В допълнение към това, този грил разполага с много място за съхранение, което е изненадващо, тъй като е много компактен. Освен това може да се адаптира към най-новите налични технологии.

4. Зашеметяваща скара и маса Kinzo – модерен дизайн 

Източник: weburbanist.com

Грилът и масата Kinzo е модерна и луксозна скара. Представлява бетонна маса, към която е прикрепен грил.

Грилът Kinzo е съвременен грил, който има модерен дизайн. Той има прави линии, прости форми и цялостен минималистичен вид.

Грилът е изработен от комбинация от стомана и дърво, което му придава елегантен вид. Той е многофункционален, тъй като предлага голяма маса в същото устройство като грила. Освен това дизайнът може лесно да се съчетае с външния вид на вашата къща.

Един от недостатъците му е, че тъй като е външна мебел, дървото може да се повреди. 

Освен това тя е скъпа, така че не много хора могат да си я позволят.

5. Минималистичен Electrolux – скулптурен шедьовър

Източник: weburbanist.com

Toва барбекю е проектирано като скулптурен шедьовър. То е елегантно и надхвърля основната практичност. 

Предлага се с четири здрави горелки, мощни плочи за готвене и ромбовидна решетка, която осигурява перфектни линии на пържолата ви. Материалът, използван за всички тези вградени аксесоари, е неръждаема стомана.

Минималистичният модел на Electrolux има няколко предимства. Той е естетически издържан и функционален. Предлага се с плъзгаща се система от неръждаема стомана, която покрива повърхността за готвене. 

Докато удължените панели могат да се използват за съхранение на храни и напитки. Освен това е оборудван с клапани за отказ на пламъка, които изключват газа при установяване на загуба на пламък.

В противовес на всички тези качества, с които разполага минималистичният Electrolux, той е доста скъп. Освен това не разполага с достатъчно място за съхранение на ножове и подправки.

Заключение

Приготвянето на барбекю през прохладните летни вечери е страхотно забавление, особено когато разполагате с фантастични грил системи, които ви омайват със своя дизайн и естетика. 

Споменатите по-горе продукти са направени така, че да изглеждат визуално привлекателни, както и да отговарят на функционалността на продукта. Тези грилове са модерни, стилни и толкова елегантни, че не можете да устоите на покупката им. 

И така, тогава какво чакате? Разкрасете градините си с тези изключителни решетки и ги превърнете във фокусна точка на вашето място.